Jeroen Visser is een echte voetbalvader bij RCD

Jeroen Visser is een 51-jarige vrijwilliger bij RCD. Bij de club uit Dordrecht bekleed de voetbalvader verschillende functies, zoals jeugdvoorzitter, wedstrijdsecretaris en scheidsrechter.

Zelf heeft de fanatieke vrijwilliger nooit gevoetbald. “Ik ben zelf korfballer geweest. Voetballen deed ik één keer per jaar met een mixtoernooi”, zegt Visser. Bij zijn korfbalclub Blauw-Wit’51, wat later een naamsverandering onderging naar Movado, is hij begonnen op vijfjarige leeftijd. Hij heeft daar op zijn zeventiende zijn debuut mogen maken in het eerste elftal, waar hij in totaal vier jaar heeft gekorfbald. Met jeugdactiviteiten binnen de voetbal is hij achttien jaar geleden begonnen.

Lid van de club
Jeroen is getrouwd met zijn vrouw Bianca, uit dit huwelijk zijn ze een gezin gestart met twee kinderen: Sandy en Franky. Ze zijn respectievelijk twintig en drieëntwintig jaar. “Toen beide kinderen zijn gaan voetballen ben ik betrokken geraakt bij de jeugd van RCD. Bij de korfbal ben ik ook jeugdvoorzitter geweest dus er werd al gauw gevraagd of ik iets voor de jeugd wilde betekenen”, zegt Jeroen.

Gezondheid het belangrijkst
Zelf wilt de oud-korfballer gezond blijven in de toekomst. “Ik heb drie jaar geleden een bloedprop in mijn hoofd gehad, dat was heel erg schrikken, maar gelukkig is het weer goed gekomen”, verklaart hij daarbij. Ook door de afgelopen coronajaren is het voetbal bijna volledig op z’n gat gevallen. Gelukkig gaat het hedendaags weer als vanouds op de Dordtse club.

Successen
De hoogtepunten uit de carrière van Visser zijn de jaren dat hij als trainer functioneerde. “Ik ben zes jaar trainer geweest van meidenteams. We hebben twee keer in de finale gestaan van de hoofdklasse beker. Ook zijn we daarnaast diverse keren kampioen geweest, ook toen mijn dochter in Oranje speelde. Ook heb ik binnen RCD vorig jaar een gouden speld gekregen als Lid van Verdienste”, zegt hij. Twee dieptepunten voor Jeroen zijn het overlijden van Walter Fortuin en Alex Mulders.

Overdragen
In zijn functie als jeugdvoorzitter hoopt Jeroen dat RCD dé gezellige vereniging blijft waar iedereen zijn steentje aan bijdraagt. Daarom ook dat hij lovend is over de vele vrijwilligers binnen de club. “Ik ga dit seizoen stoppen met diverse taken en dit overdragen aan een jongere generatie. Ik heb dit achttien jaar gedaan en het is nu de tijd dat andere mensen dit op gaan pakken bij de jeugd. Ik blijf zeker nog wel betrokken bij diverse activiteiten”, sluit hij af.

Klik op RKSV RCD voor het laatste artikel van de club

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.