CKC kampioen 4e klasse D

0
203

CKC is na meer dan drie decennia eindelijk weer kampioen, en dat ook nog eens ongeslagen. De laatste twee wedstrijden tegen SDV en Swift Boys wil de ploeg dan ook winnend afsluiten om zo een unieke prestatie neer te zetten.
_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097
Het echte grote feest was op 28 mei gepland, maar door verassend verlies van Groeneweg bij FC Zoetermeer (3-2) was het 21 mei al feest. Het was een bizarre wedstrijd. FC Banlieue had wat goed te maken met CKC na de uit nederlaag van 16-1. CKC begon de wedstrijd goed, ze hadden gelijk een aantal kansen waarvan er twee eigenlijk niet te missen waren. Zoals zo vaak dit seizoen lukte het de aanvalslinie van CKC toch om ze om zeep te helpen. Het was zelfs FC Banlieue dat op voorsprong kwam in de vijftiende minuut. Victor Loop liet de bal onder zijn voet doorglippen waardoor de spits van Banlieue oog in oog kwam met doelman Perry Heijser. In eerste instantie wist hij het schot te pareren, maar in de rebound kon de aanvaller vrij binnentikken.

CKC ging niet bij de pakken neer zitten en scoorde drie minuten later alweer de 1-1. Joey van Oosten kreeg de bal vanuit de kluts voor zijn voeten en haalde hard en onhoudbaar uit. Vijf minuten later had de ploeg van Mario Meijer, die overigens afwezig was, de achterstand volledig omgedraaid. Yairo van Horik zag de opkomende linksback Stefan Brons opkomen. De pass was eigenlijk net wat te hard waardoor Stefan moest schieten, en met succes. De keeper raakte de bal nog, maar de bal schoof langzaam in het doel.

Weer twee minuten later was het alweer 1-3. Yairo van Horik aan de linkerkant van het veld speelde de bal naar Joey van Oosten. Die passeert een aantal spelers op de achterlijn met mooie bewegingen en tikte de bal naar Bjorn Setoe die op zijn beurt vrij kon intikken. De 1-4 was eigenlijk een exacte kopie van de 1-3. Van Oosten die iemand passeert in de 16, aflegt op Setoe die voor leeg goal kan intikken. CKC was als team voetballend beter , maar bij FC Banlieue liepen een paar zeer goede voetballers die ook nog eens heel snel waren en onze verdediging het heel lastig maakten.

In de tweee helft werd er gelijk volop gewisseld. Ruben Schippers en Kaj Platteschor stonden beide op scherp en werden vervangen voor Finn Zijta en Mike van der Spoel. Ook Damian Huibregtse kwam naar de kant voor Karel Bleichrodt. Hierdoor schoof Mark de Borst naar het middenveld. De tweede helft was enorm rommelig. De linies sloten niet op elkaar aan waardoor het veld groot werd en er veel ruimtes kwamen. Banlieue deed ook wat terug, vanuit een corner en slecht uitverdedigen kon er vrij worden ingekopt.
Dominos_voorjaar2021In de zestigste ging CKC nog twee keer wisselen. De linksbuiten en linksachter, Yairo van Horik en Stefan Brons, werden vervangen door Swen Copier en Jesse Loozen. In de 66e minuut gaf Swen Copier direct een prachtige voorzet op Bjorn Setoe, 2-5. Eén minuut later was het dezelfde Setoe die voor de 2-6 zorgde. Eén minuut daar weer na was het alweer 3-6 doordat iedereen stond te slapen in de achterhoede van CKC.

CKC was niet meer geconcentreerd want de spelers hadden al begrepen dat Zoetermeer met 3-1 voor stond en besefte dat ze kampioen waren. Dit zorgde wel voor nog een hoop hachelijke situaties en de 4-6. In blessuretijd tekende Karel Bleichrodt nog voor de 4-7. Na het fluitsignaal werd het kampioenschap gevierd met de in grote getalen meegekomen supporters. Helaas kon trainer Mario Meijer het feest niet fysiek bijwonen want zijn Excelsior moest voor de nacompetitie voor promotie naar Heracles Almelo. Ook zij wisten te winnen waardoor het dubbel feest was voor de oefenmeester.

Volgende week zal het kampioenschap nog eens dunnetjes over gevierd worden. De club had namelijk alles geregeld voor deze wedstrijd. Thuis tegen SDV, voor eigen supporters zal het feest losbarsten. Kom allemaal gezellig naar sportpark ’t Veer om het feest mee te vieren.

Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Victor Loop, Damien Huibregtse (Karel Bleichrodt 45e min. 1 dlp.), Stefan Brons 1 dlp.(Swen Copier 60e min.), Ruben Schippers (FinnZijta 45e min.), Kaj Platteschor (Mike v.d. Spoel), Joey v. Oosten 1 dlp., Yairo v. Horik (Jesse Loozen), Nick Koster, Björn Setoe 4 dlp.

Klik op CKC voor het laatste artikel over de club.