VV Haarsteeg 5 pakt zonder probleem het kampioenschap

Trainer en coach Jasper van Oerle is trots op zijn team vv Haarsteeg 5.  Gedurende de afgelopen periode waren de mannen simpelweg beter op het veld dan de concurrentie. De zesdeklasser stond al sinds oktober bovenaan de ranglijst en wist dit vol te houden tot het eind.

Het had eigenlijk al veel eerder moeten gebeuren. Haarsteeg 5 heeft eindelijk het seizoen kunnen en mogen afronden. “We hebben na ons eerste gehele seizoen de titel kunnen pakken in de zesde klasse. Twee keer moesten we helaas het seizoen vroegtijdig beëindigen door corona. Na dit seizoen sinds oktober bovenaan gestaan te hebben, vonden we het zelf ook zeker verdiend”, vertelt Van Oerle. Toch ging het niet altijd van harte. Ondanks de vele stops heeft het team te maken gehad met meerdere langdurige blessures: “Hierdoor hebben meerdere jongens al langere tijd niet kunnen voetballen. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken, aangezien de aanwezigheid van deze personen nog steeds heel erg hoog is. Op een gemiddelde zondag hebben we ongeveer drie manke ‘spelers’ langs de zijkant. Gelukkig hebben we hun niveau dit seizoen kunnen missen, aangezien we uiteindelijk toch de titel hebben kunnen pakken.”

Feestbeesten

Bij het pakken van een kampioenschap verdien je natuurlijk een fantastisch feest, dat was dan ook de planning. “Wij gaan het kampioensfeest vieren met een fantastische laatste wedstrijd, waarbij we heel veel publiek verwachten en deze bezoekers een flinke show gaan geven. Zo hebben we een aantal sfeer fanaten die druk in de weer zijn met het regelen van genoeg vuurwerk en rookpotten. Daarnaast zijn ze ook druk bezig om een aantal spandoeken te maken voor het elftal. Na de wedstrijd gaan we uiteraard meteen aan het bier en gaat dit ook zeker genuttigd worden op de tocht door het dorp die we gaan houden. Wij zijn als team in contact met een carnavalsvereniging en hebben kunnen regelen dat we met deze wagen en hun boxen een mooie tocht gaan beleven. Met alles erop en eraan verwachten we ongeveer een kleine veertig man op de wagen te krijgen”, vertelt de jonge trainer.

Verloren tijd inhalen

De heren van Haarsteeg 5 lijken de afgelopen twee seizoenen, waar ze eigenlijk ook kampioen hadden mogen worden, dit keer in te halen. Het wordt een ontzettend lang kampioensfeest wel te verstaan: “We hebben met het kampioensfeest natuurlijk grootste plannen, maar daar stopt het niet mee. Met Hemelvaart gaan we namelijk op teamweekend naar het mooie Gogh in Duitsland. Daar hebben een aantal creatievelingen een mooie planning gemaakt. Verder hebben we in augustus een team barbecue op de planning, waarbij er uiteraard nog een aantal prijzen uitgedeeld moeten worden. Zo stemmen wij altijd tegen het einde van het seizoen voor de speler van het jaar, beste kantine speler en ga zo maar door. Een aantal van deze prijzen worden ook met de hand gemaakt door onze captain. Op deze manier proberen we toch aan alles een beetje onzin en eeneigen draai te geven.”

Sterkste speler

Binnen de competitie was het team van de geblesseerde Jasper simpelweg het sterkste. Ze waren bij iedere bal en hebben gruwelijk hard voor elkaar gewerkt. “Omdat wij gruwelijk hard voor elkaar werken en ieder duel vol ingaan, weten wij toch ook de betere ploegen gewoon over de knie te leggen. De passie springt er gewoon vanaf en als je niet zo goed kan voetballen als je concurrenten is dat toch wel het minste wat je van jezelf en elkaar kan verwachten. Qua speelminuten is het ook niet altijd even makkelijk, want hoe brak sommige soms/vaak zijn, ze willen bijna allemaal de negentig minuten volmaken”, sluit Van Oerle af.

Klik de link voor een recent artikel over vv Haarsteeg

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

CION heeft deze zomer de handen vol

Voor CION wordt het een zomer zonder vakantie. De bal mag dan even niet rollen, de club staat voor...

Dubbele schaar bij meisjesdag MVV’27

MVV’27 voert de meidenjacht op. De club hield onlangs de eerste meisjesdag ooit met als doel Maaslandse meisjes te...

RKC Waalwijk verrast dit seizoen vriend en vijand

Qua begroting zou RKC Waalwijk in de kelder van de eredivisie moeten bungelen, maar de Brabantse profclub streed dit...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.