Janno Swart wil sterker terugkomen bij V.V. Almkerk

 

Janno Swart speelt al zijn hele leven bij V.V. Almkerk. De 22-jarige woont in Dussen en studeert als orthopedisch technicus. Verder heeft hij een bijbaantje als bakker bij de pannenkoekenboot. Hij gaat graag naar de sportschool en vandaag neemt hij ons mee in zijn voetbalcarrière.

Janno zijn carrière begon op zijn zesde bij V.V. Almkerk waar hij in de kabouters is begonnen. Nu speelt hij in het eerste elftal. ‘’Ik ben op mijn zestiende naar het tweede elftal gegaan. In dit jaar heb niet veel minuten gemaakt. Dit kwam mede omdat ik geopereerd werd aan mijn meniscus. In het tweede jaar waren we erg succesvol en werden we kampioen waardoor we naar de hoofdklasse promoveerde. Hierdoor ben ik naar het eerste elftal gegaan. Ik had tot nu toe alleen maar in het tweede gespeeld, ik mocht enkele keren invallen maar zat er nooit vast bij.
In het derde jaar was erg goed begonnen tot en met de winterstop stond ik iedere keer in de basis. Helaas raakte ik geblesseerd aan mijn knie waardoor ik er twee á drie maanden uitlag. Dit seizoen zit het ook niet mee. Op de training heb ik een enkelblessure opgelopen waardoor ik weer zes tot acht weken aan de kant zit. Normaal gesproken zou ik in de spits of op tien lopen. Echter sinds ik bij het eerste elftal zit speel ik voornamelijk op de linksback positie.’’

 

Ondanks zijn blessure heeft Janno de moed zeker nog niet opgegeven. ‘’Ik ben goed begonnen aan het seizoen, helaas afgelopen week geblesseerd geraakt. Echter ben ik nu vaak in de sportschool te vinden met mijn teamgenoot Jenner. Ik wil sterker terugkomen‘’, vertelt Swart. Ook vroegen we Janno naar zijn rol binnen het elftal. ‘’Ik ben nu een linksback. Een van mijn specialiteiten is goed eroverheen komen en een afgemeten voorzet geven. Ik moet het vooral van mijn loopvermogen en mijn snelheid hebben. Ik neem graag deel aan de aanval, maar ben ook weer op tijd terug in de verdediging als ik er moet zijn.

 

We wilden ook weten wat voetbal nu zo belangrijk voor Janno maakt. ‘’Plezier is denk ik de belangrijkste factor. Als je dat niet hebt dan kun je naar mijn mening beter stoppen met voetballen en wat anders gaan doen. Ik haal zoveel energie en plezier uit het spelletje samen met mijn teamgenoten. Als je dat plezier bereikt ga je naar mening ook echt beter spelen.’’

 

Tot slot vroegen we in een gesprek met Janno of hij nog iemand in het zonnetje wilde zetten. ‘’Ik wil dan graag twee mensen benoemen. De eerste is Dylan den Exter, hij is een fantastische speler. Ik vind hem een van de beste uit het team en misschien wel de beste waar ik ooit mee gevoetbald heb tot nu toe. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog een stap omhoog kan maken naar een hogere klasse. Als tweede wil ik Jenner Koek benoemen. Hij is net terug van een zware blessure. Ik vind het erg knap hoe snel hij is teruggekomen van zijn blessure. Dus ik verwacht komend seizoen veel van hem. maar ik ben ervan overtuigd dat hij deze verwachtingen waar gaat maken’’, sluit Janno af.

Klik op V.V. Almkerk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Almkerk voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.