Het leger des driede van vv Strijen gaat voor het kampioenschap

0
622

Vandaag zijn we in gesprek met de mannen van Strijen 3, ook wel het ‘leger des driede’ genoemd. Dit gezellige vriendenteam gaat dit jaar met volle overgave voor het kampioenschap. We spraken onder andere over hun mooiste wedstrijd.

Een uniek team
In de ogen van de spelers is het antwoord op de vraag wat dit team uniek maakt redelijk simpel. ‘’Wij zijn allemaal vrienden van elkaar en we kennen elkaar door en door! We hebben een mix van jongens die een lekker balletje kunnen trappen en jongens die er niet zo veel van kunnen en erbij zijn voor de gezelligheid, wat misschien nog wel belangrijker is!! Verder is onze (matige) keeper de eigenaar van een succesvolle kroeg uit het dorp. Hierdoor staan de derde helften altijd garant voor een uitvoerige nabespreking.’’

Motto
Ondanks dat iedereen in dit team uniek is, wilt het team er toch even twee tussenuit lichten. ‘’Als speciale spelers hebben we Bato, onze DJ. Hij weet er altijd een feestje van te maken. Ook hebben we onze legerjongen, oftewel ‘de zaag’.’’
De jongens hebben een duidelijk motto waarmee ze elke wedstrijd ingaan: Winnen of staken! ‘’Oftewel: altijd voor de winst gaan, ook al is het in de derde helft. Die derde helft winnen we overigens altijd en dat maakt dat we de zaterdag altijd met een goed gevoel afsluiten.’’

Hoogte- en dieptepunt
‘’De hoogtepunten zijn altijd de team uitjes en het trainingskamp, hier draait alles om plezier en een betere teambuilding. De dieptepunten zijn toch wel de trainingsopkomsten op de donderdag. Alhoewel het dit jaar geen dieptepunt meer is, maar een hoogtepunt! Eigenlijk zijn er dus weinig dieptepunten.’’

De mooiste wedstrijd
We vroegen naar de mooiste wedstrijd die de gasten samengespeeld hebben. ‘’We hebben er een aantal hele gedenkwaardige gehad maar als we er dan toch één moeten uitlichten is dat wel de derby tegen ’s-Gravendeel, waar we in de eerste helft duidelijk de mindere ploeg waren en terecht met 0-1 de rust in gingen.’’ Toen begon het in de tweede helft te miezeren en werd het een wedstrijd die gemaakt was voor dit sterrenelftal. ‘’Die wedstrijd hadden we een fenomenale linker vleugelaanvaller die na de rust opstond en een schitterende hattrick scoorde.”

Ook de wedstrijd een jaar hiervoor uit tegen R.V.V. Coal was er eentje om te onthouden. ”Toen stonden we na een enerverende wedstrijd 5-5. In de laatste seconden scoorde onze speler die niet eens een bal over vijf meter kan spelen, die nog niet eens op tijd kan komen, op fantastische wijze na een scrimmage de bevrijdende 5-6 tegen een aanmerkelijk betere tegenstander.’’

Doelen voor dit seizoen
De mannen van Strijen 3 kijken uit naar een positief seizoen, waarin ze bovenin mee willen draaien. ‘’Het doel is om zo veel mogelijk goals te scoren en er zo min mogelijk tegen te krijgen. Dit hangt natuurlijk wel af van welke keeper er speelt. We hebben er namelijk twee!’’ Als we vragen wat de ambities zijn voor dit seizoen is het antwoord duidelijk: ‘’Het kampioenschap natuurlijk! Dit is een jaar waarin het mogelijk is. We gaan er dan ook zeker voor. De platte kar staat namelijk al klaar om over het dorp te rijden.’’