Gloednieuw vriendenteam: IFC 3

IFC 3 is een nieuw opgericht team, die bestaat uit spelers die voorheen bij Groote Lindt, Pelikaan en andere elftallen van IFC speelden. De selectie bestaat uit 21 spelers die het selectievoetbal niet meer zagen zitten en het nu over een andere boeg willen gooien. 

Hierdoor zullen ook alle 21 spelers hard nodig zijn dit seizoen. Onder leiding van trainer Bryan Cairo traint het team eenmaal per week zeer fanatiek. Voor de overige zaken is er een technische commissie in het leven geroepen. 

Recreatief elftal
Het team is een recreatief elftal, maar willen nog wel presteren en acteren op het (voor hen) hoogst haalbare niveau. “Wij zijn een mix van oud eerste elftalspelers en spelers die de gehele jeugd in selectieteams hebben gespeeld. Het unieke aan dit team is dat het een combinatie is van spelers die bij IFC, Groote Lindt en Pelikaan hebben gespeeld en in het verleden ook nog vaak tegen elkaar hebben gespeeld. Dit team bevat, in tegenstelling tot vele andere teams, meer talent dan mentaliteit.” 

Speciale spelers
Het team speelt met het motto ‘compact houden en geen gekke dingen doen’ en bestaat ook uit wat speciale spelers. “We hebben een klaagmuur in de persoon van onze linksback Mathijs Fawzi. Hij heeft over alles wel wat te klagen, op het moment vooral over het feit dat hij geen  e aanvoerder is, zijn positie op het veld (speelt liever hangend op rechts) en zijn afwezigheid in de technische commissie van het elftal. Daarnaast hebben we nog een buitenspeler (Gerald Verhoef) die het buiten de lijnen net zo leuk heeft als binnen de lijnen. Dit toont hij regelmatig aan door met de bal over de achterlijn te draven.”

Vooruitblik op het seizoen
De mannen van IFC 3 geloven erin dat ze een gooi kunnen doen naar de bovenste plaatsen in de competitie. “Als wij alle neuzen dezelfde kant op weten te krijgen, dan is dat zeker mogelijk. Dit is in de voorbereiding nog niet helemaal het geval geweest omdat wij conditioneel nog wat achterstand hebben op de meeste selectieteams in onze competitie. We hebben er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen want een slechte generale beloofd een goede première!”

Doelen
“Ons doel voor dit seizoen is meedraaien met de bovenste plekken en een goed op elkaar ingespeeld elftal worden. We spelen in een halve competitie dus na de winterstop zullen we ver genoeg zijn om ons concrete doel uit te spreken. Verder hebben wij als doel om een prima trainingskamp uit de grond te stampen, maar met de nodige ervaring van eerdere trainingskampen gaat dit zeker lukken.”

In het zonnetje
Het team wilt nog graag trainer Bryan Cairo in het zonnetje zetten! “Als team zijn wij erg blij met de aanwezigheid van Bryan Cairo dit seizoen als trainer. Bryan loopt inmiddels al wat jaren mee bij IFC en heeft hier ook al verschillende functies gehad zoals trainer, jeugd- en technisch coördinator. Toen wij Bryan benaderde was hij eigenlijk gelijk enthousiast, dit komt omdat hij een groot gedeelte van de groep al kent en daarnaast is hij echt een liefhebber van het spelletje. Bryan speelt graag georganiseerd en aanvallend voetbal, daarnaast staat sfeer ook hoog in het vaandel bij deze goedlachse trainer. Bryan is tactisch heel erg sterk en is daarmee zeker een aanwinst voor deze ambitieuze groep. Met de ervaring en tips van de trainer moet het dit seizoen lukken om bovenin mee te gaan draaien.”

Wij kijken heel erg uit naar het aankomende seizoen en hopen een gevreesde naam in de regio te worden. Verder willen wij IFC bedanken dat zij ons de mogelijkheid hebben geboden om een team te vormen en zijn we blij met de waardering die we vanuit de club hebben gekregen.

Wij wensen IFC 3 veel succes dit seizoen! 

Klik op IFC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op IFC voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.