In gesprek met Wesley Paijmans van Vlijmense Boys

Routinier Wesley Paijmans is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Vlijmense Boys. Na vele jaren in de top van het amateurvoetbal is de 37-jarige middenvelder nog altijd gemotiveerd genoeg om te vlammen met de club waar hij als klein mannetje zijn voetballoopbaan aftrap.

HappyPoint_desinfectie

Hij moet er niet aan denken dat zijn lange carrière als eerste-elftalspeler uitgaat als een nachtkaars. Wesley Paijmans wil nog altijd vlammen met Vlijmense Boys, maar dan moeten zijn eigen lichaam én de coronapandemie hem niet dwarszitten. “Trainen is nu bezigheidstherapie, het is eerlijk gezegd niet zo leuk. Maar in deze omstandigheden heb ik gelukkig geen spierpijn. Normaal gesproken ben ik op donderdag nog aan het bijkomen van het duel van die zondag ervoor”, zegt hij met gevoel voor humor.

Geweldige jaren
Paijmans begon als klein mannetje met voetballen bij Vlijmense Boys en kwam in de jeugdopleidingen van PSV en later FC Den Bosch terecht. “Van mijn generatie is volgens mij alleen Otman Bakkal doorgebroken”, herinnert de middenvelder zich, die na een periode bij OJC Rosmalen vervolgens tien jaar lang bij zaterdagclub Nivo Sparta speelde. “Ik heb bij die laatste club geweldige jaren beleefd. Met een soort caféteam schopten we het daar tot de hoofdklasse, waarin we speelden tegen clubs als IJsselmeervogels en SV Spakenburg, dat was onvergetelijk.”

Mentor
Inmiddels is Paijmans alweer bezig aan het vijfde jaar in Vlijmense Boys 1, waar hij nog altijd met volle teugen geniet van het amateurvoetbal. “Ondanks mijn fysieke problemen kan ik die potjes op zondagmiddag om 14.30 uur nog niet missen. Ik ben nog veel te fanatiek om lager te gaan spelen. Vorig jaar eindigden we als tweede met een talentvolle groep en ik genoot enorm van het voetbal en de sfeer in ons gezellige elftal. En ook nu vind ik het prachtig om namens Vlijmense Boys voorop in de strijd te gaan in de vele derby’s. Mijn rol als mentor in de spelersgroep bevalt me wel. Zo lang ik fit blijf, voetbal ik graag in Vlijmense Boys 1.”

 

Wil je meer artikelen over de club vlijmense boys? Klik hier.
Wil je meer informatie over de club Vlijmense Boys? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Umut Takac: van speler naar trainer bij Alblasserdam

  Umut Takac (net 34 jaar oud) heeft na zestien jaar als voetballer in selectieteams de stap naar het trainerschap...

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.