In gesprek met Toon van Drunen van VV Almkerk

Vandaag gaan we in gesprek met Toon van Drunen. Hij speelt in het eerste elftal van VV Almkerk en studeert in Zwolle. Op dit moment doet hij een opleiding voor LO Docent. We spreken vandaag over onder andere hoogte- en dieptepunten in zijn carrière.

 Toon is vier dagen in de week aan het werk op een basisschool. Verder is hij sportcoach vanuit de gemeente Altena. Naast zijn werk en zijn studie is Van Drunen vooral voetballer. Hij heeft op 21-jarige leeftijd al best veel clubs gehad. Zo is  hij begonnen bij VV Altena daar heeft hij zes jaar gespeeld tot hij zijn transfer maakte naar SteDoCo. Hier speelde hij echter maar een jaartje en mocht toen twee jaar bij Kozakken Boys spelen. Deze periode leverde hem een transfer naar FC Dordrecht op. Deze periode duurde echter maar een jaar waarna hij terugkeerde bij Kozakken boys. In 2017 maakte hij zijn (tot nu toe) laatste transfer naar VV Almkerk waar hij nu al voor zijn derde seizoen in het eerste gaat spelen.

Verder vroegen we naar hoe hij kijkt naar het huidige seizoen. ‘’Ik ben zeer positief over de eerste weken en heb er erg veel plezier in. Dit komt onder andere door het team en de nieuwe trainer. Hij heeft een zeer positieve invloed op de groep.’’ Verder spraken we met Toon over zijn persoonlijke doelen en ambities. ‘’Op dit moment zit ik goed bij VV Almkerk. Ik wil eerst een belangrijke speler voor het eerste elftal worden en daarna pas verder kijken. natuurlijk wil ik kijken waar mijn lat ligt in de toekomst, maar vooralsnog ligt mijn focus de komende tijd bij VV Almkerk. En wil ik me hier verder ontwikkelen als voetballer.’’

We hebben het ook over hoogte- en dieptepunten. ‘’het dieptepunt in mijn voetbalcarrière was op 14-jarige leeftijd . ik lag er bijna een heel seizoen uit door een rug- en ribblessure. Achteraf bleek de blessure vanuit mijn bekken te komen. De laatste twee jaar heb ik dit weer goed onder controle.’’ Over een hoogtepunt hoeft Toon niet lang na te denken. ‘’Mijn hoogtepunt is dat ik als speler van toen nog JO19 een (klein) aandeel mocht hebben in het kampioenschap van het tweede elftal in de eerste klasse. In dit seizoen werden we met de JO19 ook kampioen in de tweede klasse. Dit seizoen was wel echt een hoogtepunt.’’

Naast het voetballen vind Van Drunen het leuk om andere sporten te ontdekken en uit te proberen. Tot slot vroegen we de aan Toon of hij nog wat mensen wil bedanken of in het zonnetje wil zetten. ‘’Ja, in het team ben ik heel erg te spreken over onze aanvoerder. Jelle Staalhoef, hij benadert iedereen op de juiste manier. Dit doet hij zowel binnen als buiten het veld. Dat vind ik mooi en daarom wilde ik hem benoemen. Tot slot wil ik terreinman Jan Snijders benoemen. Hij stopt al zijn ziel en zaligheid in de club, dus ik vind dat hij wel een keer genoemd mag worden’’, sluit de Speler van VV Almkerk af.

Klik op vv Almkerk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Almkerk voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.