In gesprek met straatvoetballer Kazim Tuzcu

0
579

Kazim Tuzcu (19) kun je misschien wel kennen van de filmpjes op 433. Tuzcu is namelijk straatvoetballer en komt regelmatig voor op de Instagram pagina met dertig miljoen volgers. Kazim begon met voetballen bij VV Sliedrecht, hier stopte hij mee toen hij zeventien was. Dit was het moment dat hij begon met straatvoetbal. 

Kazim heeft zeven jaar gevoetbald bij VV Sliedrecht, raar genoeg als keeper. Bij een straatvoetballer zou je niet aan de positie keeper denken. ”Ik was tien toen ik begon bij VV Sliedrecht en stopte toen ik zeventien was. Ik miste het voetbal maar wilde eigenlijk niet meer voor een club spelen. Dit was de tijd dat ik begon met straatvoetbal, ik vond dit relaxed aangezien ik nu niet vastzat aan een club met verplichtingen. Ik kan gewoon lekker doen wat ik zelf wil. Daarnaast blijf ik lekker in beweging en en maakt het straatvoetbal mijn hoofd leeg.”

Kazim begon zijn straatvoetbalcarrière dus op zijn zeventiende. ”Ik ben nu bijna twee jaar bezig als straatvoetballer. Mijn doel is om een professionele straatvoetballer te worden. Ik sta regelmatig op de grote Instagram pagina’s, bijvoorbeeld op die van 433. Hiermee hoop ik meer bekendheid te werven zodat ik van het straatvoetbal echt me werk kan maken. Op dit moment heb ik ongeveer 2000 volgers op Instagram.”

Naast het voetbal is Kazim ook een motivatiebron. ”Ik weet nog toen ik begon met straatvoetbal, veel mensen zeiden dat ik dat niet moest doen en dat het me toch niet ging lukken. Nu twee jaar later ben ik nog steeds elke dag bezig. Ik probeer mensen te motiveren om hun doelen te bereiken net zoals ik mezelf elke dag motiveer om beter te worden.”

Kazim’s doelen zijn duidelijk. ”Mijn doel is om de grootste straatvoetballer van Nederland te worden en als dit is proberen wereldwijd groter te worden. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk mensen mensen motiveren met wat ze doen, zowel binnen als buiten het voetbal.” Het grootste voorbeeld voor Kazim is de Nederlandse straatvoetballer Nasser Lhajoui, op Instagram beter bekend als Nasser el Jackson. ”Ik leer veel van Nasser zijn filmpjes en heb ook regelmatig contact met hem. Hij zegt dan meestal dat ik goed bezig ben en zo moet doorgaan.”