In gesprek met speler/trainer Nick Walbeek van BVCB

Vandaag gaan we in gesprek met speler/trainer Nick Walbeek van BVCB. In dit artikel vertelt Nick Walbeek meer over zijn ervaringen als speler bij de hoofdmacht van BVCB en als trainer bij de JO14-1. 

Nick Walbeek is 30 jaar en voetbalt al bijna 26 jaar. “Ik ben een liefhebber van het spelletje (zowel als speler, maar zeker niet minder als trainer). Ik ben een middenvelder en zou mijzelf als voetballer een ‘spelverdeler’ noemen.”

Carrière
Als speler is Walbeek begonnen op vijfjarige leeftijd bij RSV HION. “Op negenjarige leeftijd ben ik toen vertrokken, na een stage bij Sparta Rotterdam, naar de jeugd van Feyenoord. Hier was ik twee jaar actief waarna ik weer terugkeerde naar RSV HION. Als tweedejaars B (huidig O17) maakte ik de overstap naar XerxesDZB waarna ik uiteindelijk bij BVCB uitkwam. Ik ga dit seizoen mijn achtste jaar in samen met BVCB 1.”

Bij BVCB is Walbeek begonnen met zijn trainerscarrière. “Als trainer ben ik afgelopen jaar begonnen bij de JO13-1 van BVCB, samen met me maatje Wesley van der Molen. Dit seizoen zijn wij met dezelfde ploeg meegegaan en doen wij de JO14-1.”

Hoogte- en dieptepunten
In zijn carrière heeft Walbeek ook veel hoogtepunten beleefd. De periode bij Feyenoord in de jeugd staat hoog in het lijstje van de middenvelder. “Ik liep bijna elke dag in Feyenoord kleding, wat wil je nog meer? Het mogen aansluiten bij het eerste van XerxesDZB staat ook hoog op mijn lijstje. Om je debuut te maken is geweldig. Daarnaast was ik ook erg blij met mijn keuze om naar BVCB te gaan. Als ik er naar terugkijk dan vind ik dat ik een hele goede keuze heb gemaakt. Zo heb ik hier ook een echt hoogtepunt beleefd door in de finale wedstrijd voor het kampioenschap, beide doelpunten te maken.”

“Een dieptepunt voor mij was het niet mogen meedoen tegen Feyenoord 1 in de KNVB beker, toen ik bij XerxesDZB speelde. Dat was wel echt een wedstrijd waarin ik wilde spelen.” 

BVCB
Acht jaar geleden was het voor Walbeek bij XerxesDZB uitzichtloos. Hierdoor maakte hij de beslissing om over te stappen naar BVCB. “De club was redelijk in de buurt en het niveau was prima. Daarnaast had ik nooit negatieve dingen over de club gehoord. Verder speelde hier, op dat moment, mijn maatje Kevin Dercks. Met hem wilde ik graag samen gaan spelen. Jammer genoeg vertrok hij dat jaar naar Excelsior Maassluis. Ik had toen een paar keer meegetraind met de groep en was uiteindelijk definitief aangesloten. Ik ga nu mijn achtste jaar in bij BVCB 1 en ten opzichte van vorig jaar zijn wij, qua ploeg, helemaal niet zoveel veranderd. Een paar spelers zijn weggegaan en er zijn wat nieuwe spelers aangesloten. Ik denk dat wij wel een ploeg hebben die in het linkerrijtje moet gaan spelen dit jaar. Door blessures en andere omstandigheden zijn wij helaas nog niet in de gelegenheid geweest om alles al te kunnen laten zien, maar dit bewaren wij voor de competitie. Ik verwacht een hobbelig seizoen, maar met een prima eindresultaat.”

“Mijn doel voor de aankomende jaren zal zijn dat ik fit wil zijn/ blijven, dit om nog zoveel mogelijk jaar door te kunnen gaan. Hiernaast wil ik mij, als trainer, beter gaan ontwikkelen en mijn papieren halen.”

Wij wensen Nick veel succes dit seizoen!

Klik op BVCB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op BVCB voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.