Wedstrijdverslag: Barendrecht tegen ASWH

Afgelopen zaterdag speelde Barendrecht de kraker in de derde divisie tegen ASWH. Na lange tijd stond de derby eindelijk weer eens in competitie verband op het programma. Het regionale affiche op sportpark de Bongerd eindigde in een bloedeloos gelijkspel.

De klinkende 3-0 overwinning op SV Urk van vorige week gaf trainer Van der Waal geen aanleiding om zijn elf basisspelers te veranderen. Op de bank was reservedoelman Jomar Gomes vanwege een blessure afwezig. Hierdoor mocht de keeper van de O23, Alejandro Platero Bustos als tweede keeper op de bank plaatsnemen. In de voorbereiding hadden Barendrecht en ASWH elkaar al eerder getroffen. Dit onderonsje werd gewonnen door ASWH. Barendrecht leek daardoor ook het wedstrijdplan iets te hebben gewijzigd ten opzichte van de vorige ontmoeting. De thuisploeg speelde veel de lange bal waardoor ze het ASWH niet echt lastig konden maken. De uitploeg kon elkaar makkelijk vinden en zette Barendrecht al vroeg onder druk. Hier had Barendrecht grote moeite mee.

Binnen een kwartier kwam de ploeg van Van der Waal op voorsprong door een goal van Yassin Ouja. Deze goal kwam voort uit een onderschepping van Edon Fetahi die de bal richting Lester Pires speelde die een voorzet gaf richting Ouja. Yassin was alert en schoot vanuit de draai fraai in de bovenhoek. Kort daarna kwam Barendrecht met een reactie. Een vrije trap van Joey Jongman werd door Stefan Kok gestopt. Ook de rebound werd niet binnengeschoten. Jesper van den Bosch viel na een vervelende blessure al vroeg uit. Beide ploegen creëerde niet veel kansen. Bij ASWH kwam dat vooral omdat de eindpass vaak niet de juiste nauwkeurigheid had. De eerste helft eindigde met nog wat gevaar vanuit vrije trappen van Barendrecht. Echter was keeper Stefan Kok hier niet van onder de indruk en ging ASWH met een minimale voorsprong de kleedkamer in ging.

In de tweede helft kwam Barendrecht feller de kleedkamer uit. De thuisploeg had het spel naar zich toe getrokken. Echter kreeg ASWH vanuit de counter een hele grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Lester Pires ging alleen op keeper Bradly van der Meer af. Hij kreeg de bal alleen niet langs de doelman. Dit was extra zuur, omdat Barendrecht in de eerstvolgende kans de gelijkmaker scoorde. Na een steekpass kon Marouane Bakour om de doelman tikken om vervolgens de bal in het net te schieten. Deze goal gaf Barendrecht het gevoel dat er meer te halen was. Ze kregen via Romano van der Stoep nog een grote kans. Door een tactische ingreep van trainer Van der Waal bracht hij de wedstrijd weer in evenwicht. ASWH loerde nu op een treffer en het scheelde niet veel. Na een voorzet van Yassin Ouja kopte Niek den Heeten net over.

In de slotfase was het moeilijk te zeggen wie er met de drie punten vandoor zou gaan. Beide ploegen leken nog vol voor te overwinning te gaan. In de extra tijd kreeg Barendrecht nog een aantal vrije trappen op gevaarlijke posities, maar deze bleken niet doeltreffend genoeg. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en als je dit over negentig minuten bekijkt was dit niet onterecht. ASWH heeft weinig tijd om stil te staan bij deze wedstrijd want vandaag staat alweer het volgende affiche op de kalender. Ze spelen dan een wedstrijd in het TOTO KNVB Beker toernooi tegen Kozakken Boys.

Klik op ASWH voor de laatste artikelen over de club.
klik op ASWH voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.