Pechvogel Lars van Schanke hoopt op comeback na winterstop

Lars van Schanke is een pechvogel met de hoofdletter P. De 21-jarige verdediger loopt al meer dan drie jaar rond met een blessure aan zijn voorste kruisband. Ondanks zijn lange en zware blessure blijft hij positief en is hij hard bezig om zijn comeback te maken op het veld.

Introductie
Lars is een 21-jarige centrale verdediger. Hij is op zesjarige leeftijd begonnen met de sport en stond sindsdien elke week op het voetbalveld. Hij heeft tijdens zijn carrière gespeeld voor: ASWH, Sparta AV, IFC, SC Excelsior.

Ontstaan van de blessure
Drie jaar geleden speelde de centrale verdediger net als altijd een wedstrijd op de zaterdag. Dit keer stond een wedstrijd uit bij vv Kloetinge op het programma. Helaas ging het voor van Schanke deze wedstrijd helemaal mis. ‘’Ik zag de tegenstander op mij af komen lopen en zette een blok. Toen bleef mijn voet staan in het kunstgrasveld. De tegenstander kwam tegen mij aan en mijn voet bleef staan. Hij botste tegen mijn knie aan waardoor ik een verdraaiing maakte.’’

Late diagnose
Ondanks de zware blessure die al meer dan drie jaar duurt is de voetballer vrij relaxed. ‘’Je kan er helaas niks meer aan doen! Af en toe denk je wel had ik maar nooit dat blok gezet, maar daarna is het volle focus op je herstel en gaan knallen.” Het zwaarste gedeelte op mentaal gebied vond Lars toch wel dat er pas na drie jaar een diagnose was vastgesteld.

Hij was daarvoor bij het Maasstad Ziekenhuis geweest en daar konden ze op de MRI niks vinden. ‘’Toen ben ik weer gaan trainen en ben zo bij SC Excelsior fit gaan worden. Uiteindelijk ben ik weer wedstrijden gaan spelen. Helaas zakte ik er vlak voor de winterstop weer doorheen en toen wist ik het helemaal. Een operatie kon dit probleem alleen maar verhelpen. En het bleek dus ook dat ik mijn voorste kruisband had afgescheurd terwijl de kans groot was dat dit drie jaar eerder ook al zo was geweest.’’

Op de weg terug
Samen met zijn fysio is de speler bezig om zo fit en sterk mogelijk op het veld terug te keren. Dit doet hij door stabiliteit- en krachttrainingen. ‘’Het is denk ik erg belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert en niet zwaarder doet. Dat zorgt voor meer belasting. Wat ook wel goed is om erbij te vertellen is om op je voeding te letten. Zelf deed ik dat op het begin niet waardoor ik best wel wat ben aangekomen. Maar nu tijdens mijn herstel kan ik daar beter mee omgaan.’’

Verwachting bij de comeback
Na zijn blessure verwacht Lars weer lekker vrijuit te kunnen voetballen. Ik hoop vooral weer voetballer te kunnen zijn. Het krampgevoel na een wedstrijd. Het gevoel dat je alles hebt gegeven tot de laatste minuut. Voornamelijk hoop en verwacht ik ook wel een beetje dat mijn trap niet weg is! Want ik zeg altijd: voetbal is net als fietsen, dat verleer je niet.’’

Verwachte terugkomst
We vroegen de centrale verdediger, wanneer hij verwacht weer te kunnen voetballen. ‘’Ik hoop na de winterstop mee te kunnen trainen met een elftal en vervolgens langzaam naar mijn eerste minuten toe te kunnen werken. Wanneer dat allemaal zal zijn maakt mij helemaal niet uit! Zolang ik maar weer kan gaan genieten van het mooie spelletje.’’

Wij wensen Lars veel sterkte en succes dit seizoen!

Klik op SC Excelsior voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SC Excelsior voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.