In gesprek met Richard Hoogkamer de nieuwe trainer van PCP

0
399

PCP heeft Richard Hoogkamer aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van het vlaggenschip. Hoogkamer zal zijn taak als hoofdcoach van PCP combineren met zijn taak van jeugdtrainer van de O17 van WDS’19 en als trainer van de trainers bij WDS’19.

Hoogkamer was vorig jaar nog trainer van Boeimeer, maar helaas vielen de puzzelstukken niet in elkaar. Daarna werd hij opgepikt door WDS’19, waar Hoogkamer het enorm naar zijn zin heeft. “Het was helaas niet gegaan zoals het moest gaan dat jaar bij Boeimeer. Gelukkig kreeg ik daarna een telefoontje van WDS’19 of ik de jeugd wou gaan trainen. Nu ik een tijd heb rondgelopen bij WDS’19 heb ik gemerkt dat ik echt op mijn plek zit en er nog genoeg mogelijkheden zijn en perspectief is richting de toekomst.”

Voor Hoogkamer begon het allemaal bij de wedstrijd tussen WDS’19 & PCP. “Ik ken veel spelers van WDS’19, ook omdat ik er veel heb getraind vroeger en daarom ging ik kijken bij de wedstrijd. Toen werd ik eigenlijk benaderd en gevraagd of ik hoofdtrainer zou willen worden van PCP, waar ik vroeger gevoetbald heb. Ik vond het een enorm lastige kwestie, want ik heb het goed naar mijn zin bij WDS’19 en ik vind ook dat het een club is voor de toekomst. Daarom heb ik zeer goede gesprekken gehad met het bestuur van WDS en ook afspraken gemaakt voor in de toekomst, want ik wil niet dat er gedacht wordt dat ik helemaal weg wil. Ik heb er zelf veel over nagedacht en ook geduldig gewacht op groen licht vanuit WDS’19.”

PCP en Hoogkamer waren er heel snel uit. “Ik heb zelf bij PCP gevoetbald tijdens het afbouwen van mijn voetbalcarrière dus ik ben daar bekend, ik ken de mensen daar en ik weet hoe het daar kan zijn. Dus ik wist wat ik aan PCP zou hebben en andersom. Toch heb ik moeten wachten tot het nieuwe jaar in verband met mijn samenwerking met WDS. Natuurlijk begrijp ik dat volkomen, want ze zijn met mij de uitdaging aangegaan en hebben mij de kans gegeven. Daarom ga ik pas deze week officieel starten bij PCP.”

Hoogkamer kan absoluut niet zonder voetbal, waardoor zijn enthousiasme hem soms in de weg zit. “Voetbal is echt mijn passie en ik heb er alles voor over. Daarom is het fantastisch dat ik de mogelijkheid heb om het ook een klein deel te zien als werk. Soms reageer ik dan heel uitgelaten over bepaalde dingen tijdens het voetbal en dat wordt niet altijd gewaardeerd, maar het helpt wel goed mee tijdens het trainen” reageert Hoogkamer lachend.

De nieuwe trainer van PCP wilt zijn enthousiasme graag overbrengen op het eerste elftal. “Ik zal de trainingen op een leuke manier insteken om de motivatie te prikkelen, maar allereerst begin ik met individuele gesprekken om te vragen waar iedereen aan wilt werken, want ik vind dat je altijd met een doelstelling moet trainen en je moet weten waar je mee bezig bent anders word je in mijn opzicht ook niet beter. Als individu niet en als team niet. Mochten dan ook de spelers op hun plaats vallen dan vind ik dat we al een heel eind zijn.”

Hoogkamer vindt dat er wel realistisch gekeken moet worden naar de tweede seizoenshelft.
“PCP heeft al een flinke tik gehad, omdat oud-trainer Peter Maaskant, die de ploeg kampioen had gemaakt, vertrok en daarbij een paar goede spelers. Ik ben geen tovenaar, maar het draait uiteindelijk wel om de prestaties en dat weet ik. Zolang ik de basis goed kan neerzetten en de juiste spelers op de juiste plek kan krijgen dan kunnen we gaan bouwen. Zeker met vallen en opstaan, maar dan kan er wel een mooie basis gelegd worden.”

“Ik heb onwijs veel zin om aan de slag te gaan bij PCP en ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen” aldus Hoogkamer die deze week zal gaan starten bij zijn nieuwe club.

Meer informatie over PCP vindt u hier.
Lees hier een ander artikel over PCP.