Quick Boys blij met sportpark Nieuw Zuid

0
107

Quick Boys heeft zijn grote naam mede te danken aan sportpark Nieuw Zuid. Voordat de club op het huidige complex terecht kwam, leidde het een rondzwervend bestaan in Katwijk.

Vanaf het begin na de oprichting werd eerst gevoetbald op een wantveld in de duinen. Vervolgens kreeg de club een veldje in de Koestal tot zijn beschikking. Vanaf het seizoen 1921/1922 werd gespeeld op een weiland aan de Noordwijkerweg, bij de voormalige Roversbrug waar nu de villawijk De Bleeckerij is gelegen.

In 1929 verhuisde Quick Boys naar een terrein aan de Nieuwe Duinweg, waar voor het eerst ook een kleedkamer werd gerealiseerd. Negen jaar later moest de club echter weer verhuizen, omdat de gemeente het terrein verkocht. Van 1938 tot en met 1946 werd aan de Vreugdeweg gespeeld, daarna werd verkast naar de Piet Heinlaan, waar nu zwembad Aquamar staat.

In 1955 werd sportpark Nieuw Zuid geopend. De volgens velen mooiste accommodatie van het land had de bestuurskamer onder de tribune. ‘De tent van Houwaard’ fungeerde als kantine. In de zomer van 1967 werd de nieuwe kantine geopend.

In 1989 kreeg het complex beschikking over lichtmasten. In juni 2006 werd de oude tribune gesloopt. Hiervoor in de plaats kwam een nieuwe tribune met zestienhonderd zitplaatsen en ruimte voor meer kleedkamers, een nieuwe bestuurskamer, nieuwe kantoorruimtes en nieuw sponsorhome. De uitbreiding was hard nodig, want de club was gegroeid naar 2200 leden. De onoverdekte tribunes werden in zijn geheel door vrijwilligers afgebroken en opnieuw opgebouwd aan de noordzijde van het eerste veld.

Meer informatie over Quick boys? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over Quick boys.