In gesprek met Wahiba Didi van Bristol Vrouwen

0
164

Wahiba Didi (26) is in het dagelijks leven werkzaam bij de Zara in Tilburg. Daarnaast speelt ze bij SC Kruisland en in de zaal bij Bristol Team in Roosendaal. De nummer tien is momenteel bezig aan haar eerste seizoen in Kruisland en heeft het daar naar haar zin.

De liefde voor het spelletje ontstond voor Didi, doordat haar zeven broers ook allemaal voetballen. “Vaak ging ik mee kijken naar hun, waarna ik zelf begon te voetballen.

Ze begon op haar dertiende met voetballen bij BSC in Roosendaal, waar ze tevens ook woont. Ze begon ook met zaalvoetballen bij Bristol Team Roosendaal. “Ik besloot te stoppen bij BSC en me volledig op de zaal te gaan richten. Uiteindelijk kreeg ik afgelopen zomer een aanbieding van SC Kruisland waar ik momenteel voor uit kom. Mijn broers voetballen daar ook, dat was voor mij makkelijker om de beslissing te maken. Het leek me dan ook echt leuk.”

Na een aantal jaar vrijetijdscompetitie te hebben gespeeld in Wouw, besloot de KNVB om het team Bristol hun in de competitie te spelen. “In de vrije tijd competitie wonnen we alles bijna met dubbele cijfers, het was dan ook geen uitdaging meer. De KNVB besloot ons in de eerste klasse te plaatsen.”

Met BSC speelde Didi ook eerste klasse, waardoor er veel gereisd moest worden. “Wij moesten dan ook met de bus naar Arnhem, Rotterdam, Amsterdam en noem het allemaal maar op. Het was een ervaring, maar wel die veel eiste en tijd in beslag nam.”

“Ik moet het echt hebben van mijn snelheid en techniek. Die vaardigheden heb ik dan ook echt wel ontwikkelt door mijn zaalvoetbal. Hier ben ik dan ook zeer trots op.”

Het is jammer dat er maar weinig teams bij ons in de zaalcompetitie zitten. Bij de mannen zijn er genoeg teams, maar bij de vrouwen is het echt zoeken. Zo hebben een aantal clubs zich ook al teruggetrokken uit de competitie. Dat vind ik erg jammer, omdat er zo ook minder wedstrijden zijn.”

Didi zet hoog in met haar blik voor het einde van het seizoen. “Ik verwacht dat wij aan het einde van dit seizoen kampioen worden met SC Kruisland. Er wordt in dit team ook daadwerkelijk gevoetbald en je merkt dat er kwaliteit is binnen de groep.”

Het team waarin Wahiba speelt is een echt heel leuk team. “Toen ik had besloten om uit te komen voor Kruisland kwam een keer naar de training kijken. Dit met de instelling om even kennis te maken met iedereen. De dames vroegen mij om direct mee te trainen en waren super enthousiast. Het voelde dan ook zo dat ik die meiden al super lang kende.”

Vorig seizoen had Didi met Bristol Team de KNVB Beker gewonnen, een prestatie waar ze erg trots op is. “Wij speelde de finale in Veldhoven, wat een spannende wedstrijd was. Zo stonden we met 4-1 voor, maar kwam de tegenstander nog terug met 4-3. Het was zo ontzettend spannend. Uiteindelijk trokken wij wel aan het langste eind.”

Didi heeft de ambities om, wanneer ze iets ouder is een team te gaan trainen en leiden. “Het lijkt mij heel erg leuk om een meidenteam te gaan leiden. Ik wil graag de kennis die ik heb, doorgeven aan andere. Wel op het veld en niet in de zaal. Zo ben ik al een keer benaderd voor het team van mijn nichtje, maar dit was lastig te combineren met werk.”

Sinds jongs af aan is voetbal haar ding. “Altijd als ik een bal zie, moet ik daar even naar toe en even aanraken of hooghouden. Ik weetniet wat dat met mij is. Vroeger draaide dan alles om voetbal, nu word je wat ouder en heb je een baan maar toch word ik gewoon altijd blij als ik een bal zie en voetbal is gewoon mijn leven.”