In gesprek met: Raf Montezinos

0
126

Raf Montezinos is voorzitter van Voetbalclub LRC uit Leerdam. Zelf is hij al 53 jaar lid van de club uit Leerdam en is echt verbonden met de club. We spraken met hem over zijn jeugd, de verbouwing en het eerste elftal.

Montezinos heeft zelf een lange tijd bij LRC gevoetbald en is sinds tweeenhalfjaar voorzitter van de club. ‘Ik heb vanaf 1965 tot 1987 gevoetbald bij deze mooie club. Mijn vader was ook lid van de club en is ook voorzitter geweest. Het is mij dus met de paplepel ingegoten.’ Toen is hij met zijn vrienden bij LRC gaan voetballen. Hij deed dit met veel plezier en heeft ontzettende mooie jaren mee mogen maken.

Voorzitterschap en vrijwilligerswerk
‘Ik probeer op een voor iedereen acceptabele manier de vereniging te managen.’ Ondanks dat Montezinos voorzitter is van LRC, doet hij het niet alleen: ‘We hebben veel vrijwilligers die zeer adequaat hun taken uitvoeren en krijgen daar ook het volledige vertrouwen van ons in.’ Ook is Montezinos bezig om zijn vereniging nog groter te maken dan die al is.

Montezinos is begonnen in de pupillencommisie wat toen die tijd nog op het oude sportcomplex Loosdorp was, vervolgens heeft hij rond zijn 16de trainershandschoenen opgepakt en is de jongste pupillen gaan trainen. ‘Vervolgens ben ik trainer/leider van  D, B en A-junioren geweest, daarna nog twee jaar het 2eelftal.’ Montezinos is, in totaal, 12 jaar lang trainer geweest. Toen hij trainer van het 2ewas, heeft hij het team aan verjonging geholpen en boekte hiermee leuke resultaten.

Visie voor de club
‘We willen met de club een stabiele 1eklasser worden en indien mogelijk een stapje naar de hoofdklasse, maar dat is niet prioriteit nummer één. Prioriteit nummer één is de onderbouw dermate ontwikkelen dat we een mooi selectie elftal krijgen met veel eigen jeugd.’ Momenteel is ruim de helft van de selectie eigen jeugd en daar zijn we blij mee bij LRC, hiermee proberen we ook een bekende status te krijgen in de regio wat ook voor sponsoren interessant kan zijn. Er komen binnenkort een modern nieuw sportcomplex met minimaal twee nieuwe kunstgrasvelden bij LRC. ‘Na 35 jaar wordt het tijd dat het complex vernieuwd wordt.’

Hoogtepunten
‘Als speler heb ik diverse kampioenschappen mee mogen maken, maar dat was meer een teamprestatie. Als trainer ben ik één keer gepromoveerd en voor de vereniging was dat de promotie naar de oude hoofdklasse een absoluut hoogtepunt op sportief gebied. Afgelopen zaterdag was de glasstadcup wat voor de tweede keer georganiseerd werd er waren 46 teams aanwezig, de organisatie stond als een huis. Binnenkort het Ben Kool toernooi, de Willy Gersen Ladies Day en de Familiedag. Alles georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Dat zijn voor mij hoogtepunten en maakt mij trots op deze mooie club. Ook is er nog een aankomend hoogtepunt namelijk: 25 tot 30juni is er een feestweek waar we met alle vrijwilligers, leden, sponsoren en iedereen die LRC een warm hart toedraagt ons 60-jarig jubileum gaan vieren.

Gezien het programma wordt het een geweldige week met een zeer gevarieerd programma.

Afgelopen seizoen
Helaas is LRC er niet in geslaagd om dit seizoen nacompetitie te behalen of kampioen te worden, maar volgend seizoen beloofd veel moois. ‘Het wordt een mooie uitdaging volgend jaar.’ De verwachtingen voor volgend seizoen zijn dat ze een uitgebalanceerde selectie hebben met veel jonge spelers waar het plezier van afspat zei Montezinos, met dan natuurlijk de hoop op mooie resultaten.