In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

0
658

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team en hoogte- en dieptepunten.

Joey speelt al voetbal sinds hij kan lopen. Hij is begonnen bij FC Dauwendaele. Helaas heeft hij er toen een tijdje uit gelegen door blessures. Vervolgens heeft hij zijn carrière weer opgepakt in de D’tjes bij v.v. Nieuwland. Op vijftien jarige leeftijd heeft hij zich zo goed ontwikkeld dat hij zelfs met het eerste mee mocht trainen. Vervolgens zocht de 20-jarige middenvelder meer uitdaging en is hij teruggekeerd naar FC Dauwendaele bij de JO19-1. Nog geen seizoen later besloot Van der ploeg weer terug te keren bij het eerste elftal van v.v. Nieuwland. Daarna is Joey er één seizoen even mee gestopt en heeft hij een jaar niet gevoetbald. Nu is hij weer actief als voetballer en speelt hij bij Zeelandia Middelburg.

We wilde onder andere weten wat de ambities zijn van de jonge middenvelder van Zeelandia Middelburg. ‘’Ik wil me graag met het team waar ik nu zit opwerken tot een zo hoog mogelijk niveau. Ik speel nu in Zeelandia Middelburg Zondag 3 in de zesde klasse en we staan op de negende plaats, maar ik zie zeker nog kansen dit seizoen. We hebben best wel een nieuw team. De eerste twee wedstrijden hebben we weliswaar verloren. Echter heb ik er vertrouwen in dat al deze kanjers er een topseizoen van gaan maken.’’

Ook hebben we het over de hoogte- en dieptepunten binnen de carrière. ‘’Een echt hoogtepunt uit mijn carrière is wel de allereerste wedstrijd met dit team, waarin ik twee assists heb gegeven. Ook al wisten we de wedstrijd niet te winnen heb ik hier toch een redelijk goed gevoel aan over gehouden. Een dieptepunt is wel dat ik altijd bier sta te tappen na de training, ik vind dit een dieptepunt. Voor de rest is het alleen maar positief.’’

Vervolgens vroegen we aan Joey van der Ploeg wat hij naast het voetballen nog meer doet. Hij is werkzaam als gas water monteur. Hij moet er met zij collega’s voor zorgen dat alle gas- en waterleidingen in Zeeland gerepareerd en onderhouden worden. Verder vind hij het gezellig om met de jongens een drankje te doen, varen en op vakantie te gaan. Ook wilde weten waarom voetbal zo belangrijk is voor Joey. ‘’Ik denk dat ik namens het gehele elftal spreek als ik zeg dat voetbal een prachtige uitweg is om alles even te vergeten en lekker bezig te zijn.’’

Klik op Zeelandia Middelburg voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Zeelandia Middelburg voor meer informatie over de club.