Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De linksbenige middenvelder geeft voorrang aan zijn maatschappelijke carrière.

Carrière
Oulad-Ali is 29 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. De linksbenige middenvelder begon met voetballen bij Excelsior Rotterdam. “Dit kwam doordat ik in Kralingen ben opgegroeid en Excelsior de dichtstbijzijnde voetbalclub was. Nog relatief laat, op 11-jarige leeftijd, begon ik in de E-jeugd door geselecteerd te worden tijdens een open dag van Excelsior.” Oulad-Ali heeft bij Excelsior de gehele jeugdopleiding doorlopen totdat de speler in de A-junioren te licht werd bevonden. “Nadat ik weg ging bij Excelsior, had ik geen idee naar welke club ik moest gaan aangezien Excelsior de enige club was die ik kende.” 

Uiteindelijk kwam de middenvelder terecht bij Alexandria’66 doordat een vriend daar bij de A1 speelde. “Na een half seizoen met de A1 mocht ik aansluiten bij de hoofdmacht die destijds in de hoofdklasse uitkwam. Twee maanden verder raakte iemand geblesseerd, waardoor ik mijn kans kreeg en tegen ASWH mijn debuut maakte in het senioren amateurvoetbal. Na drie seizoenen bij Alexandria’66, vertrok ik samen met een medespeler naar XerxesDZB. Hier heb ik vier seizoenen gespeeld waarna ik een telefoontje ontving van Adrie Poldervaart. Hij vroeg mij om naar BVV Barendrecht te komen die in de tweede divisie speelden. Na één seizoen bij BVV Barendrecht kreeg mijn maatschappelijke carrière voorrang en vertrok ik naar sv Heinenoord om een stapje terug te doen.”

Mooie wedstrijden
De middenvelder heeft inmiddels al wat seizoenen achter de rug in zijn carrière. “De hoogtepunten in mijn carrière zijn zeker de wedstrijden die ik heb gespeeld in de jeugdelftallen bij Excelsior. Ik speelde toen tegen mooie clubs als Feyenoord, Ajax en PSV. Ook in mijn tijd bij BVV Barendrecht heb ik in een erg mooie competitie mogen spelen. Een dieptepunt is dan wel dat ik te licht bevonden werd om door te breken bij Excelsior.”

Promotie
Oulad-Ali heeft nog persoonlijke doelen voor dit seizoen en promotie met sv Heinenoord is er zeker één van. “Ik wil dit seizoen promoveren met het team, maar vooral ook meegeven aan jonge spelers dat je plezier moet blijven hebben in het voetballen.”

Het seizoen is tot nu toe niet zoals gewenst volgens Oulad-Ali. “We hebben een redelijk slechte voorbereiding gedraaid en zijn uitgeschakeld in de beker. Ik probeer dan toch het positieve erin te zien, zo kan nu alle aandacht naar de competitie waar we goed gaan presteren met het team. Ik heb gekozen voor sv Heinenoord doordat ik na een gesprek met de voorzitter, een goed gevoel had bij de club. Nu heb ik nog steeds dat gevoel en heb ik ook vertrouwen in ons team om te presteren.”

Wij wensen Ilyas Oulad-Ali veel succes dit seizoen!

Klik op sv Heinenoord voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sv Heinenoord voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.