In gesprek met Ferry van Dijk, assistent-trainer Sliedrecht

0
133

Ferry van Dijk, assistent trainer van Sliedrecht gaat volgend jaar aan de slag als hoofdtrainer bij v.v. Groot-Ammers. Wij spraken met hem.

Seizoen goed afsluiten bij Sliedrecht
Sliedrecht staat op dit moment op de 5e plek, maar Ferry ziet de club nog wel kansen om te stijgen: “We willen onze speelwijze nog verder door ontwikkelen, zodat we met ons team zo hoog mogelijk zullen eindigen dit jaar. Onder leiding van Michel Langerak hebben we een goede serie achter de rug (m.u.v. de verliespartij tegen GJS van zaterdag 24 februari jl.) waarin we ongeslagen bleven, ons plaatsten voor de kwartfinale van de beker en waarin de spelers een mooie ontwikkeling hebben laten zien. Ik heb er vertrouwen in dat, zolang we gevrijwaard blijven van schoringen en blessures, we nog een aantal plaatsen zullen stijgen.”

Hoofdtrainer bij v.v. Groot-Ammers
Na dit seizoen neemt Ferry van Dijk afscheid van Sliedrecht en wordt hoofdtrainer van v.v. Groot-Ammers: Na 2 jaar als assistent bij Sliedrecht te hebben gefunctioneerd, heb ik weer zin om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Groot-Ammers was de 1e vereniging waarmee ik een gesprek had en het verhaal dat zij brachten, sprak mij zeer aan. Ik denk dat Groot-Ammers een mooie vereniging is met goede faciliteiten, een talentvolle spelersgroep en waarbij de organisatie rondom het voetbal inmiddels goed ingericht is. Met de ervaring die ik de laatste 2 jaar heb opgedaan bij Sliedrecht, denk ik ook een steentje te kunnen bijdragen aan het verder ontwikkelen van de vereniging.

Ambities bij v.v. Groot-Ammers
Ferry van Dijk weet al hoe hij het gaat aanpakken bij v.v. Groot-Ammers: M.b.t. het 1e elftal wil ik vooral een speelwijze ontwikkelen die het best past bij de spelers van Groot-Ammers en binnen deze speelwijze de spelers ook zichzelf laten ontwikkelen. Ik ben van mening dat je met deze insteek uiteindelijk het beste resultaat (ook in punten) zult halen. Daarnaast bevordert deze werkwijze ook de mogelijkheid van het doorstromen van jeugdspelers en spelers van een 2e elftal naar het 1e elftal, doordat duidelijk is wat verwacht wordt van de spelers binnen deze speelwijze. Als trainer wil je natuurlijk zoveel mogelijk bereiken en de inzet van de spelers, begeleidingsstaf, organisatie en ook vrijwilligers zijn daarbij onontbeerlijk