CvdW: SC Emma – Krijn Vroon

Krijn Vroon is 75 jaar oud en is al bijna 71 jaar lid van SC Emma. Krijn is niet meer weg te denken binnen de vereniging en is ook bekend bij ieder lid van de club. Krijn is zelfs vandaag de dag nog bijna iedere dag te vinden op de club. Naast zijn carrière bij Emma als speler, heeft hij nog veel andere dingen gedaan voor de club.

Carrière
Krijn Vroon kreeg vanaf zijn geboorte eigenlijk al veel invloeden mee van SC Emma, zijn hele familie was namelijk voor de club. Sinds 1947 is hij al lid van de club en zijn carrière bij de club begon op zijn vijfde verjaardag. Krijn Vroon: ‘’Op mijn verjaardag zag ik een pop staan die aangekleed was in een SC Emma tenue (inclusief scheenbeschermers en voetbalschoenen). Mijn hele familie had dit samen gekocht voor mij, vroeger moest je het tenue namelijk nog zelf kopen.’’

Zelf heeft Krijn de gehele jeugd van SC Emma doorlopen en gedurende zijn tijd in de senioren heeft hij enkele wedstrijden in het 2e & 3e gevoetbald. Daarna ging Krijn echter wat lager voetballen, omdat voor hem het plezier van groot belang was. Krijn Vroon is toen nog jarenlang aanvoerder geweest van zowel het 7e, het 8e, het 9e, het 10e & het 11e elftal van Emma.

Dat SC Emma een speciaal plekje in Krijn’s hart heeft, is voor de betrokkenen van de club allang geen geheim meer. Krijn heeft zelfs het 25 jarig jubileum van zijn huwelijk in het clubgebouw van Emma gevierd. Daarnaast heeft Krijn Vroon ook geholpen met het uitbreiden van het eerste clubgebouw van de club (gedurende zijn carrière heeft de club drie gebouwen gehad als pand). Zelfs vandaag de dag is Krijn nog druk aan het klussen en aan het verven bij de club. Naast al het bovenstaande, zit Krijn al ruim 30 jaar in de jeugdcommissie, heeft hij ook een hele periode in het hoofdbestuur gezeten en gaat hij ook alle uitwedstrijden van het eerste mee (als lid van het bestuur).

Hij heeft Emma meegemaakt tijdens veel pieken en dalen. Hij heeft het eerste zien spelen in zowel het betaald voetbal als in de 5e klasse.

Werkzaamheden
Krijn staat bekend als een man die van vele markten thuis is. Vandaag de dag ontvangt Krijn de tegenstanders en scheidsrechters (met name bij de jeugd), zit hij momenteel in beide besturen (hoofdbestuur en jeugdcommissie) en zit hij in de werkploeg van de club. Maar daar blijft het niet bij, zo ontvangt Krijn ook de leveranciers, ruimt hij alle producten op en maakt hij de kleedkamers schoon. Ook is hij altijd aanwezig bij de toernooien die op de club worden gehouden en heeft hij ook bijgedragen aan veel jeugdkampen. Tot slot loopt Krijn ook al vijf jaar lang, met andere vrijwilligers van de club, een krantenwijk om zodoende meer geld op te halen voor de jeugdafdeling.

Vroeger heeft Krijn jarenlang een poulewijk gehad, bracht hij folders rond bij cafés in de stad (toen Emma nog actief was in het betaalde voetbal) en heeft hij een contributiewijk gehad (vroeger moest de contributie nog opgehaald worden bij de mensen thuis). En tot slot heeft Krijn ook kaarten verkocht voor de wedstrijden van het eerste (toen de club nog om entreegeld vroeg).

Kortom, er zijn maar weinig dingen bij de club die Krijn niet doet of gedaan heeft.

Voorspelling
Krijn Vroon: ‘’Ik ga altijd uit van het positieve en hoop dat we winnen, maar de laatste wedstrijden gaat het niet zo goed. Natuurlijk hebben wij last van enkele blessures. Ik zou ook tevreden zijn met een gelijkspel, maar hoop toch dat we weer de winnende kant opgaan.’’

‘’We hebben de laatste twee wedstrijden verloren en we hebben dit seizoen al vaker laten zien dat we het wel kunnen. Toen DIA bovenaan stond, hebben wij van hun gewonnen. Hetzelfde gebeurde toen Hoge Vucht bovenaan stond. Ik denk dat de eindstand 2-2 wordt, gezien onze verdedigende en aanvallende kwaliteiten.’’

CvdW: SC Emma - Krijn Vroon

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.