Heftige storm zorgt voor veel schade bij Montfoort

0
140

Op donderdag 18 januari 2018 werd er een code rood uitgegeven voor één van de zwaarste stormen ooit gemeten in Nederland. Dit zorgde voor veel bizarre filmpjes, maar ook voor een hoop schade. Niet alleen bij mensen, maar ook bij de clubs. Een van die clubs is Montfoort, hier waaide het complete dak van de kantine af. Wij spraken met voorzitter Marjan van Schipstal over de bizarre situatie die zich voordeed bij haar club.

 Marjan was toevallig vrij toen zij een bericht kreeg over de situatie bij de club. “Ik kreeg een WhatsApp van een van de bestuursleden en die zei dat er stukken van ons dak de wijk in vlogen. Ik heb mijn dochter naar school gebracht en ben toen direct naar de club gereden. Toen ik daar aankwam zag ik de loodgieter al staan en zag ik de isolatieplaten de wijk invliegen”.

Veel handen maken licht werk
Op het moment dat Marjan aankwam waren er al verschillende vrijwilligers van de club aanwezig. “De mannen van het onderhoud en enkele leden waren al bezig om het eerste puin te ruimen. De wind zou ’s middags rond één uur wat gaan liggen, dus hebben wij besloten om dan het dak op te gaan en in ieder geval te proberen om het dak waterdicht te maken.” De club pakte snel door: “We hebben een container besteld voor het puin en de loodgieter heeft direct de materialen voor het nieuwe dak besteld. Hierdoor was een paar uur later het dak al dicht en het puin opgeruimd.”

Mensen optrommelen
Het is bijzonder om te zien hoeveel vrijwilligers er direct op de club stonden om te helpen. “Ja, we hebben het eerst in de bestuursapp gegooid en daarna is het via via bij de leden terechtgekomen. Zij hebben elkaar gebeld of berichten geplaatst op social media”.

Herstel
De werkzaamheden voor het herstel van de kantine zijn ondertussen al voltooid. “De dinsdag na de storm zijn ze direct aan het dak begonnen, de dag erna zijn ze ook begonnen aan het plafond  en zaterdag 3 februari zijn de sierlijsten geplaatst en is de kantine weer open gegaan. Als je het niet zou weten, dan kun je het niet eens zien. Er zijn ongeveer 160 vrijwilligers 2,5 dag bezig geweest om de plafondplaten te leggen.

Verzekering
Het harde werk van de club is ook opgevallen bij verzekeraar Reaal. ”Ja, die vonden dat wij zelf al veel werkzaamheden hadden gedaan en alles er aan gedaan hadden om de schade te beperken. Die kwamen langs om ons een hart onder de riem te steken en op zaterdag 3 februari hebben zij tijdens de wedstrijd tegen GJS broodjes kroket en frikadel verkocht. Zij hebben de inkoopkosten voor hun rekening genomen en alle opbrengsten gingen naar de club om zo de eigen bijdrage een beetje te verkleinen.”

Typisch Montfoort
Daarnaast heeft de club ook contact opgenomen met de omliggende scholen. “De kinderen van de omliggende scholen moeten langs de vereniging  lopen, die hebben wij uitgelegd dat het gevaarlijk was vanwege het rondvliegende puin. De ouders hoorden hier uiteraard ook van en kwamen direct bij de club helpen. Dat is wel typisch voor onze club hoor” aldus Marjan.  “Montfoort is een kleine vereniging en op het moment dat er iets moet gebeuren dan staan er altijd genoeg mensen. Leden of sporters, als wij mensen nodig hebben dan hoeven wij maar te bellen en dan staan zij klaar. Dat is toch wel het mooie aan deze club.” Ondanks de rotte situatie, is er toch nog iets positiefs volgens Marjan: “De club heeft natuurlijk enorm veel publiciteit gehad van zowel de verzekeringsmaatschappij en de kranten. Het leukste wat wij er uit halen is toch wel het grote aantal vrijwilligers. Wij hoeven het niet eens te vragen en ze komen al. Dat is wel typisch Montfoort hoor.”

Foto’s: https://montfoort.voetbalassist.nl/1/84/na-storm-is-vvmontfoort-nog-trotser-op-vrijwilligers-/