In gesprek met Buddy Vogel van VV Wieldrecht

Buddy Vogel (43) is assistent trainer bij de voetbalclub VV Wieldrecht. Hij is ook als voetballer actief geweest bij Papendrecht en Drechtstreek. Op 18 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste van Papendrecht. Nu woont hij samen met zijn gezin en is hij projectleider bij een elektra bedrijf.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Bij Papendrecht krijg je de kans om te kiezen of je op zaterdag of zondag wilt spelen. “Ik ben op jonge leeftijd begonnen bij VV Drechtstreek. Daarna heb ik alle jeugdselectie elftallen bij Papendrecht gespeeld. Uiteindelijk heb ik dus op 18 jarige leeftijd als jeugd  speler in de zondag 1 een invalbeurt gekregen. Je moest aan het einde van je jeugd een keuze maken tussen zondag en zaterdag en ik koos de zaterdag afdeling. Ik heb daar uiteindelijk veel wedstrijden in het tweede gespeeld. Maar ik was pas op mijn 26e een vaste waarde in het eerste”.

Bij Wieldrecht viel Buddy gelijk in de prijzen. “Een jaar later ben ik weer terug gegaan naar Drechtstreek. Ik heb daar tot mijn 31e gespeeld en ik ben jeugdtrainer geweest van de A1. Als trainer heb ik bij Drechtstreek zeven jaar de A1 getraind, drie jaar de D1 en twee jaar het tweede elftal. In 2016 stopte ik daar als trainer om vervolgens in het seizoen 2017/2018 assistent trainer te worden bij Wieldrecht. Het eerste jaar met Ron Tempelaar en toen zijn we kampioen geworden. En daarna met Pippy Pruimeboom maar door de corona nog geen prijzen kunnen pakken”.

Ondanks corona is Wieldrecht sterk begonnen aan het seizoen. “We hebben dit seizoen een goed begin gehad door alles te winnen. We hebben heel de zomer door getraind en dat zie je in de resultaten. Helaas door de Corona ligt alles nu stil. Het is nu de zaak voor onze spelers om fit te blijven. En hopelijk mogen we snel weer lekker ballen. Ik hoop zelf zolang mogelijk in het voetbal mee te kunnen draaien en een keer te promoveren naar de eerste klasse. Mijn hoogtepunten tot nu toe zijn de kampioenschappen met de A1 jeugd bij Drechtsreek en het kampioenschap met Wieldrecht”.

Als ik in de regio blijf dan zeg ik Ton Groffen van Drechtstreek 1. Hij heeft zoveel passie voor het spel, een echte winnaar. Ik ben eigenlijk altijd een uur eerder op de club we om andere wedstrijden te bekijken. Het bestuur van Wieldrecht waardeer ik ook enorm. Je ziet dat de keuzes die ze moeten maken in deze tijd niet makkelijk zijn. Daar heb ik heel veel respect voor. Het is gewoon heerlijk dat spelletje. En je ziet nu in deze tijd dat je het echt mist. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. De laatste wedstrijd die wij speelde zonder publiek stond er een man van 85 jaar door een hek te kijken omdat hij het niet kon missen. Daar kan ik van genieten. Ik zou daar op die leeftijd ook nog staan”.

Klik hier voor meer informatie over VV Wieldrecht.
Voor een ander artikel over VV Wieldrecht, klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.