Hoofdtrainerschap komt steeds dichterbij voor Hooftman

0
603

Dimitri Hooftman bouwt bij VVGZ, waar hij het tweede onder zijn hoede heeft, gestaag verder aan zijn trainersloopbaan. Maar als de nood aan de man is, zet hij zichzelf ook in als speler.

Er viel namelijk in de wedstrijd bij Almkerk een speler van zijn team geblesseerd uit en Hooftman was door de wissels heen. ,,Ik ben 33 jaar en voor een keer is het wel leuk om weer eens te voetballen, maar het moet niet wekelijks gebeuren. Ik mis zelf het voetballen ook absoluut niet. Ik wil jonge gasten beter maken en begeleiden, dat is mijn toekomst in het voetbal.”

Hooftman had vanuit zijn opleiding bij het CIOS op jonge leeftijd al het trainersdiploma UEFA B op zak. Dat opent voor hem de weg naar het trainerschap tot en met de tweede klasse, het niveau waarop VVGZ op dit moment speelt. Nee, het vervolgdiploma UEFA A gaat hij niet halen. Te kostbaar en te tijdrovend.

Hooftman had net gehoord dat hoofdtrainer Fop Gouman met zijn team bij Pelikaan had gewonnen. ,,Dan zit Fop bij de club weer voor een extra jaar goed, want winnen van de plaatsgenoot, dat weegt zwaar bij de ‘Vogels’. Zelf speelde ik met ons tweede elftal tegen Pelikaan gelijk, dus het is de vraag of ik nog een jaar verder kan”, stelt Hooftman met een knipoog. Hij is jong en gaat beslist een poging wagen op bij een club een standaardteam te gaan trainen. ,,Wie weet is dat op termijn VVGZ. Sluit in het voetbal niets uit.”

Instituut
Hooftman, geboren Zeeuw maar al geruime tijd wonend in Schiedam, maakt met alle plezier drie tot vier keer in de week een ritje naar Zwijndrecht. Naar VVGZ, de club waar hij mooie jaren als voetballer beleefde en vorig jaar als trainer de opstap bij de senioren oppakte. Hij was bij alle clubs waar hij als voetballer uitkwam al bij de jeugdopleiding betrokken. Bij VVGZ, Bruse Boys en MZC in Zierikzee. Vervolgens had hij drie topjaren als jeugdtrainer bij Excelsior Maassluis, dat bekend staat als een instituut als het om opleiden van jeugdspelers gaat. ,,Daar wil je als jeugdtrainer werken. Drie keer in de week met jongens aan de slag die dromen van een stap naar het betaalde voetbal of anders het eerste elftal van Excelsior Maassluis willen halen. Elke training is een feestje. Top in de regio en voor mij lekker dicht bij huis. Qua sportcomplex stelt het niet zo heel veel voor, maar alles ademt daar kwaliteit in voetbal uit. Daar willen de goede spelertjes zijn en de club leidt echt op voor de bvo’s, want veel spelers halen het betaalde voetbal. Mooi dat ik daar drie jaar mijn bijdrage aan heb kunnen leveren.”

Bij VVGZ werkt Hooftman met het opleidingselftal. Als Fop Gouman om aanvulling van zijn selectie vraagt, moet Hooftman leveren en raakt zijn betere spelers kwijt. ,,Ik weet dat dit mijn rol is en daar doe ik uiteraard niet moeilijk over. Vorig seizoen heb ik 45 spelers gebruikt, want VVGZ is wel een club waar iedereen voor elkaar klaarstaat.”

Klik op VVGZ voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VVGZ voor meer informatie over de club.