Advertentie in krant bracht Lindhoud nieuwe uitdaging bij Vosmeer

Hij was zelf dertien jaar lang speler bij SPS uit Poortvliet, maar een advertentie in de krant bracht hem uiteindelijk bij zijn huidige rol als trainer bij de dames van v.v. Vosmeer/ Noad’67. Daar is Remi Lindhoud (21) bezig aan zijn tweede seizoen en vond hij de nieuwe uitdaging waar hij naar op zoek was.

Het huidige damesteam herbergt vooral heel veel jonge speelsters, die voorheen actief waren bij de meisjes binnen Vosmeer. “Daar hadden ze in het verleden twee andere trainers, maar ze wilden graag een nieuw gezicht voor de groep. Toen ik een advertentie in de krant zag, dat de club op zoek was naar trainers voor zowel de heren als de dames heb ik contact opgenomen. Ik ben op gesprek gegaan waar beide opties werden besproken, want ik had geen voorkeur. Uiteindelijk zijn we eruit gekomen om trainer van de dames te worden. Tot op heden een juiste beslissing, die me uitstekend bevalt.”

Zelf voetballen bij SPS doet hij niet meer, mede ook omdat de dames ook op zaterdag actief zijn. “Ik vind dat je maar één ding echt goed kan doen en dan heb ik gekozen voor het trainerschap. Daar heb ik goed over nagedacht, maar ik vind training geven en als coach proberen om een team te smeden en beter te maken gewoonweg leuker dan zelf voetballen. Dus die keus heb ik weloverwogen gemaakt.”

De student Sportkunde aan de HZ in Vlissingen gebruikt de kennis die hij in zijn opleiding opdoet en de bagage die hij inmiddels als voetballer heeft opgedaan allebei in zijn rol als trainer. “Ik heb in het verleden ook wel de keepers bij de jeugd getraind, maar dat is een andere dynamiek. Dames zijn sowieso anders in de benadering dan mannen. Ze hebben een duidelijke mening, maar als ik dan aangeef waarom we bepaalde zaken trainen of waarom we kiezen voor een bepaalde tactiek dan staan ze daar ook voor open. De dames zijn ongeveer ook allemaal even oud dan ik ben en dat schept automatisch wel een band. Je zit in dezelfde levensfase en hebt daardoor veel raakvlakken.”

De afgelopen twee seizoenen heeft Lindhoud ook wel in het trainerschap flinke stappen voorwaarts gezet is hij van mening. “Zonder twijfel! Ik was altijd als speler een timide ventje, maar als trainer moet je leidinggeven en de boel aansturen. Je bent uiteindelijk eindverantwoordelijk voor een hele groep, ook al spelen we maar vijfde klasse. In het begin had ik ondersteuning van wat mensen, maar toen die wegvielen moest ik het écht alleen doen en dat is wel een goede leerschool. In Devie Lobbezoo heb ik ook een heel goede assistent en die samenwerking loopt prima.”

Vorig jaar was het allemaal aftasten voor iedereen. Het was de eerste keer voor Vosmeer dat het toen uitkwam bij de senioren. “Dat was wennen, voor mij maar ook voor de speelsters zelf. Nu merk je dat ze daarin zijn gegroeid en doen ze het goed. We worden zeker niet weggespeeld. De verliespartijen zijn met miniem verschil en we hebben ook al een keer dik gewonnen. Dat is ook goed voor het vertrouwen bij de ploeg, want het blijft natuurlijk nog wel erg jong in vergelijking met sommige andere teams. Maar dat is voor mij als trainer juist leuk. Samen toewerken naar resultaat en speelsters individueel en als groep beter maken. Het trainerschap leek me wel leuk en dankzij die advertentie heb ik nu de uitdaging gevonden waar ik naar op zoek was.”

Klik op VV Vosmeer voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Vosmeer voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.