Hellevoetsluis pakt laatste strohalm

0
115

Hopend dat concurrent BVCB in haar wedstrijd uit bij Zuidland punten zou laten liggen, was het voor Hellevoetsluis zelf zaak de uitwedstrijd tegen VDL in Maassluis winnend af te sluiten. De Hellevoeters boekten een soevereine 0-3 zege, maar ook BVCB wist te winnen. Het is voor de rood-witten nu hopen op Neptunus-Schiebroek, waarvoor niets meer op het spel staat, maar waarvan wel verwacht mag worden dat zij volgende week haar sportieve plicht zal vervullen.

Ook de KNVB kan nog een rol spelen in de beslissing om de titel, want waar aan het begin van het seizoen een gelijke eindstand nog zou leiden tot een beslissingswedstrijd, werd dit gedurende het seizoen ineens veranderd, waardoor bij een gelijke eindstand nu het doelsaldo bepalend is… Vooraf was Hellevoetsluis niet gerust op een goede afloop, omdat de ploeg uit Maassluis in de heenwedstrijd in december nog een Hellevoets’ feestje wist te verstoren door in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren. In de eerste 20 minuten was het spel van Hellevoetsluis dan ook erg onrustig en werden er nog geen kansen gecreëerd, maar in de 20e minuut was daar de weer in de basis gestartte Victor Hartog, die een corner van Onur Furuncu op de lat kopte. Eén minuut later was er dan toch de voorsprong voor Hellevoetsluis, toen de invaller-doelman een terugspeelbal oppakte en Hellevoetsluis een indirecte vrije schop te nemen kreeg. Deze werd door Davy Mierop met een geplaatst schot tot doelpunt gepromoveerd (0-1).

Hellevoetsluis leek nu wat meer ontspannen en het zocht met mooie aanvallen het doel van VDL. Een tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven en die kwam er in 27e minuut. Een mooie 1-2 combinatie door het hart van de verdediging tussen Davy Mierop en Sander van Pelt werd bekwaam afgerond door laatstgenoemde (0-2). Hellevoetsluis zat op rozen en had verdedigend niets te vrezen van de ploeg uit Maassluis, met name door het uitblinkende centrale duo Sang-A-Jong/De Koning. In de 31e minuut had een mooie aanval ook een beter lot verdiend, maar de inzet van Onur Furuncu, uit een voorzet van Frenk van Gelderen, belandde op de vuisten van de keeper.

In de tweede helft hadden de mannen van Edwin de Koning de wedstrijd al vroeg definitief kunnen beslissen, maar waar tot 3x toe de trekker overgehaald had kunnen worden, werd de bal steeds verplaatst naar een speler die er zo mogelijk nog beter voor stond. In de 56e minuut leidde een corner van Frenk van Gelderen tot een grote kans voor Roeland de Bruijne, de absolute uitblinker in deze wedstrijd, maar hij mikte over. Zo bleef het toch nog spannend, mede ook omdat VDL in de rust de 35-jarige oud-betaald voetballer Marcel de Bruin als spits in had gebracht. Deze lag echter aan banden bij Jeffrey de Koning en raakte tot overmaat van ramp ook nog eens geblesseerd aan zijn hamstring. In de 66e minuut moest doelman Ribaric toch nog een keer handelend optreden, toen hij een gevaarlijk indraaiende vrije trap ternauwernood uit de hoek wist te boksen. Drie minuten later werd de wedstrijd dan toch definitief beslist, toen de attente Davy Mierop een te korte terugspeelbal oppikte en via de doelman in het doel schoot (0-3). In het laatste kwartier kreeg Hellevoetsluis nog alle kans om de grootste overwinning van het seizoen te boeken, maar vaak was de eindpass onzuiver. Desondanks kunnen de Hellevoeters terugkijken op een prima wedstrijd en zal het volgende week 90 minuten moeten hopen op puntverlies van BVCB. Zelf zal het dan wel moeten winnen van het al uitgespeelde Strijen.