Hellevoetsluis ontsnapt aan puntverlies

0
141

In de altijd spannende streekderby tussen Hellevoetsluis en Zuidland zag het er lang naar uit dat het resultaat hetzelfde zou zijn als in de heenwedstrijd. Invaller Remon Haze was er voor Hellevoetsluis in de 87e minuut echter als de kippen bij om een te korte terugspeelbal tot doelpunt te promoveren en zo Hellevoetsluis toch nog de winst te brengen.

Samen met BVCB strijdt Hellevoetsluis in de laatste wedstrijden om de titel. Hoewel BVCB op papier een zwaarder programma heeft, heeft het wel het voordeel van een beter doelsaldo. Voor Hellevoetsluis is het dus zaak de resterende wedstrijden te blijven winnen en dan maar te zien waar het schip strandt. Mocht BVCB uiteindelijk kampioen worden dan hebben de mannen van Edwin de Koning alsnog een geweldig seizoen gehad en gaan zij proberen via de nacompetitie promotie naar de 1ste klasse af te dwingen. Dat de club klaar is voor een stap hogerop moge duidelijk zijn. Ook deze zaterdag waren het weer honderden toeschouwers die het hoofdveld van het ING Sportpark omzoomden en tot ver na aanvang van de wedstrijd druppelden de toeschouwers nog binnen. De sfeer werd nog eens verhoogd door Hellevoetsluis 6, dat zojuist bij Smitshoek kampioen was geworden en, alsof het zo moest zijn, na 6 minuten spelen luidruchtig en met vuurwerk het terrein op kwam. Een gehavend Zuidland gaf Hellevoetsluis inmiddels goed partij, hoewel de Hellevoeters in de eerste 10 minuten sterker waren en kansen kregen. Toch was het Zuidland dat op voorsprong kwam, toen na 18 minuten een voorzet van Robin van Buuren, onhoudbaar voor doelman Ribaric, knap ingekopt werd door zijn jongere broertje Neal van Buuren (0-1). Een tegenvaller voor de Hellevoeters, maar zij hebben al vaker dit seizoen bewezen over veerkracht te beschikken en niet in paniek te geraken. Overtuigend was het voetballend allemaal niet en met het hanteren van de lange bal wisten de rood-witten de Slandse defensie niet te verontrusten.

Ook in de tweede helft bleef Hellevoetsluis volharden in het spelen van de lange bal. Vreemd, want tijdens trainingen wordt er uitsluitend getraind op het ‘onder de knie’ inspelen. Opgejaagd door het eigen fanatieke publiek draaide Hellevoetsluis wel Zuidland de duimschroeven aan en had het meestentijds het balbezit. Toch moesten de ING-boys waakzaam blijven, want door de ruimte die er ontstond bleef Zuidland gevaarlijk in de counter. Wanneer zij deze mogelijkheden iets zuiverder uit hadden gespeeld, had Hellevoetsluis tegen een ruimere achterstand aan kunnen kijken. Nu wisten de verdedigers van de Hellevoeters er toch nog af en toe een teen tussen te krijgen en redde ook doelman Ribaric de Hellevoeters bij een aantal gevaarlijke situaties. Trainer Edwin de Koning had in de rust het advies meegegeven rustig te blijven, omdat Zuidland met veel invallers en een aantal niet fitte spelers speelde, wat bij deze warmte tot conditionele problemen zou leiden. Aldus geschiedde, want na 65 minuten bleken een aantal Zuidlanders er al behoorlijk doorheen te zitten, terwijl Hellevoetsluis dit seizoen al vaker aangetoond heeft over een fitte groep te beschikken. Daarnaast beschikt Edwin de Koning over een brede selectie, zodat de ploeg bij wissels niet zwakker wordt. Ook deze middag bleek weer dat de kracht van je selectie bepaald wordt door de reservebank, want met het inbrengen van Patrick Struijk, Victor Hartog en Remon Haze bracht De Koning nieuw elan en speelden alle invallers een beslissende rol bij de uiteindelijke zege. Eerst was het Victor Hartog die uit een scrimmage na een corner van Patrick Struijk de gelijkmaker wist aan te tekenen en in de 87e minuut was het Remon Haze, die profiteerde van een te korte terugspeelbal van een Zuidlandse verdediger en de bal langs de uitgekomen doelman wist te schuiven (2-1). Zo wist Hellevoetsluis toch de druk er bij BVCB, dat met 4-0 won van SSS, op te houden en kunnen geen van beide ploegen zich in de komende 2 wedstrijden een misstap veroorloven.