Pelikaan verricht huzarenstukje en wint weer

0
106

Na donderdagmiddag de tweede periode gepakt te hebben stond er zaterdag weer een enorme krachtmeting te wachten namelijk de wedstrijd in en tegen Woudrichem, de nummer 5 van de ranglijst. Hoe zou Pelikaan de wedstrijd van donderdag verteren en dan weer tegen een fysiek sterke tegenstander?

Dat fysieke kwam uit, Woudrichem stopte ziel en zaligheid in de wedstrijd, hanteerde net als Heukelum afgelopen donderdag veelal de lange bal en probeerde daarmee Pelikaan tot fouten te verleiden. Maar dat gebeurde zelden. De verdediging onder leiding van Bart van Muijen stond als een huis en gaf nagenoeg niets weg. De enige mogelijkheden waren pogingen van afstand maar daarmee kon Woudrichem de foutloze keepende Jeroen de Veij niet verontrusten. Ook Pelikaan kreeg geen uitgespeelde kansen maar was voetballend de baas op het veld. Goed combinatievoetbal en constant de vrije man zoekend werd Woudrichem soms heen en weer gespeeld. Maar dat leidde pas na een klein half uur tot wat serieuze kansen. Uit één van die aanvallen schoot Jordy van Buren van net buiten de zestien net over de kruising. Ruim vijf minuten later een prima aanval met een dubbele combinatie tussen Mitchell Kroos en Jermaine Bebrout. De laatste speelde zich vrij en schoot goed in maar de keeper redde en maakte er een corner van. Kort voor rust kreeg Anouar Saïd de bal aangespeeld in het strafschopgebied met een verdediger in zijn rug. Hij draaide weg en toen hij dreigde er langs te gaan werd hij naar beneden getrokken en normaal gesproken zou dat een penalty geweest zijn maar de scheidsrechter zag er niets in. De scheidsrechter floot een goede wedstrijd want hij bestrafte de vaak forse pogingen van Woudrichem om de bal te veroveren met een vrije trap waar soms ook een gele kaart op zijn plaats zou zijn. Derhalve was er een ruststand van 0-0.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de bal lag op de stip. Opnieuw was het Anouar Saïd die de bal in de zestien kreeg aangespeeld en nu werd hij bij zijn passeeractie onderuit gehaald. De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees naar de strafschopstip. Wie anders dan Sharog Susani nestelde zich achter de bal en zoals hij het gehele seizoen nog geen penalty heeft gemist deed hij dat nu ook niet en dat betekende de 0-1. Op dat moment zeker verdiend. Na een kwartier een triest moment. Anouar Saïd raakte geblesseerd aan zijn knie en moest met een brancard van het veld worden gedragen. Iedereen hoopt dat de diagnose mee zal vallen want Pelikaan gaat zijn topscorer wel missen. Vanuit hier wensen alle Peli’s Anouar Saïd een spoedig herstel. Dan verder met de wedstrijd. Woudrichem moest komen en gooide nog meer fysiek en lange ballen in de strijd. Maar daardoor ontstond er wel ruimte voor Pelikaan in de tegenstoot. En Pelikaan kreeg echt goed uitgespeelde kansen en had de wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen maar het vizier stond bij de aanvallers vandaag niet op scherp. Dat hield Woudrichem wel in de wedstrijd maar zij creëerden niet één uitgespeelde kans. Maar spannend en zenuwslopend bleef het tot het eind, er hoeft maar één balletje verkeerd te vallen. Pelikaan redde het op karakter en wilskracht en lopend op de laatste benen en op het tandvlees nam het de drie punten mee naar Zwijndrecht.

Op basis van de eerste helft en de onverzettelijkheid van alle Peli’s was deze overwinning verdiend. Het gehele team krijgt een hele grote pluim omdat het na de zware wedstrijd tegen Heukelum er nu weer stond tegen opnieuw een fysiek sterke ploeg en dat na 2 dagen. De uitslagen van deze competitieronde zorgen er voor dat de spanning bovenaan weer is toegenomen want de ongeslagen koploper Almkerk verloor van de nummer twee Roda Boys Bommelerwaard. Allerlei scenario’s zijn mogelijk maar om zelf kampioen te worden moet Pelikaan de resterende twee wedstrijden winnen maar dan nog is men er niet zeker van. Eerst maar naar Papendrecht volgende week zaterdag en daarna zien we wel verder.

Deze 14 spelers sleepten de overwinning uit het vuur: Jeroen de Veij, Stefano Garcia Tavares, Achraf Bouchrit, Bart van Muijen, Valeri Silva, Mitchell Kroos, Jordy van Buren, Jeffrey Nossent (Jesse de Raad), Sharog Susani (Karsten Grob), Anouar Saïd (Jesper Nossent) en Jermain Bebrout.