Hellevoets kwartiertje bezorgt de winst

0
119

Vijfenzeventig minuten lang zag het er niet naar uit dat Hellevoetsluis een gelijkspel af zou kunnen dwingen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft. Maar zoals wel vaker in de afgelopen seizoenen toonden de Hellevoeters karakter en wisten zij in een kwartier een 1-3 achterstand om te zetten in een 4-3 voorsprong.

Met de afwezigheid van vijf basisspelers verscheen Hellevoetsluis op het zonovergoten ING Sportpark tegen het op de 8e plaats staande Vitesse Delft. De Delftenaren leken na een stroef begin, de laatste weken de weg naar boven gevonden te hebben. De rood-zwarten speelden met zelfvertrouwen en hadden het beste van het spel. De 0-2 voorsprong na 30 minuten was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld en de paal wist zelfs de 0-3 nog te voorkomen. Sterker nog, Hellevoetsluis wist nog voor rust door een inzet van Patrick Struijk de achterstand tot 1-2 te verkleinen.

Tweede helft

In de tweede helft besloot trainer Edwin de Koning al vroeg in te grijpen, want na 10 minuten in de tweede helft haalde hij aanvaller Jarno Huijsman naar de kant en bracht hij middenvelder Brian Poelman. Deze zou normaal gesproken in de basis gestart zijn, maar een openstaande brug zorgde ervoor dat hij te laat was voor de wedstrijdbespreking en op de bank plaats kon nemen. Huijsman liet in woord en gebaar weten het niet eens te zijn met de wissel, maar een winnende trainer heeft uiteindelijk altijd gelijk. Daar zag het op dat moment nog geenszins naar uit, want Vitesse Delft breidde de voorsprong zelfs uit naar 1-3 en had alle kans op 1-4. Deze kansen werden tot ergernis van trainer John Hage onbenut gelaten, die vanaf de kant riep de kansen zakelijk af te maken.

Vanuit het niets draaide de wedstrijd om, toen eerst Ken Luyendijk vanuit de rebound de 2-3 binnen prikte en nog in dezelfde minuut invaller Poelman de voorzet vanaf links met een snoeiharde kopbal tot doelpunt wist te promoveren (3-3)! Hellevoetsluis rook bloed en de jonge ploeg van de Delftenaren was het helemaal kwijt. Trainer De Koning bracht met Tommie van Schaijk, normaal gesproken verdediger, een extra stormram om de overwinning te forceren. In de 84e minuut was het de eveneens ingevallen Vincent Mast die een voorzet vanaf rechts van Davy Mierop op waarde wist te schatten en koppend de 4-3 wist te scoren! Vitesse Delft was niet meer bij machte nog iets aan de achterstand te doen en zo won Hellevoetsluis op spectaculaire wijze een wedstrijd, waarin het lange tijd leek dat deze kansloos verloren zou gaan.