HBSS en Hermes DVS krijgen ‘flinke impuls’

0
190

HBSS en Hermes DVS verhuizen, net als SVV, naar een nieuw sportcomplex. HBSS en SVV betrekken samen een gebouw, terwijl Hermes een eigen onderkomen krijgt.

Dat laatste vindt Hermes-voorzitter Roy Roy Degrassi een prettige wetenschap. “We zijn nu onze spullen aan het overbrengen”, vertelt de preses in de nadagen van februari. “Tot 9 maart trainen we op ons oude complex en dan gaan we echt over naar de nieuwe accommodatie. Hartstikke fijn natuurlijk, we hebben er geweldig veel zin in met z’n allen. We krijgen een heel moderne kantine die eigenlijk in alles verschilt met onze huidige kantine. Die is behoorlijk gedateerd.

Degrassi beaamt dat ‘gedateerd’ geen bijster positieve benaming is. “Natuurlijk spelen gevoelens van nostalgie een rol”, vervolgt de voorzitter. “Maar wij kijken vooruit en vinden gewoon dat Hermes DVS met zijn tijd mee moet. Het idee om ons huidige onderkomen op Sportpark Harga te verlaten is natuurlijk niet zomaar komen aanwaaien.

Vijf jaar geleden al zijn er initiatieven genomen om de mogelijkheden tot een verhuizing te bestuderen. De gemeente Schiedam wil sportpark Harga gaan herontwikkelen en voor ons lag er daardoor een mooie kans op vernieuwing in het verschiet. Nou, prachtig toch? We zullen echt wel even moeten wennen aan de nieuwe accommodatie, maar per saldo zijn we hartstikke tevreden met deze stap.

Samen met SVV en HBSS gaan we acht velden gebruiken, met dien verstande dat we allemaal ons eigen hoofdveld met eigen reclameborden bezitten. Ook met betrekking tot de huur van gezamenlijke velden zullen we even moeten kijken hoe dat proces verloopt. Maar ik weet zeker dat ook de andere clubs heel blij zijn met deze ontwikkeling.”

Het enthousiasme van Degrassi wordt gedeeld door Sjouke Lolkus, bestuurslid Facilitaire Zaken van HBSS. Hij spande zich de afgelopen drie jaar krachtig in voor de verhuizing en stelt nu genoegzaam vast dat de operatie welhaast voltooid is.

Er komt veel kijken bij een stap als deze”, zegt Lolkus, die aangeeft in het laatste jaar vijftien tot twintig uur per week met het project bezig te zijn geweest. “We wilden af van het typische kantine-imago dat zo bekend is en zijn er trots op dat in ons nieuwe clubhuis veel meer mogelijk is dan alleen een patatje en een frikadel.

We hebben een aparte cateraar die voorziet in eten en drinken en zelfs drie gangenmaaltijden gaat aanbieden. Het is een betrekkelijke aparte stap in de wereld van het amateurvoetbal, maar we hebben gemerkt dat er veel animo voor een dergelijk concept is. We zijn heel tevreden dat we deze stap samen met de cateraar hebben kunnen zetten.”

Ook HBSS was toe aan vernieuwing, besluit Lolkus. Dat zijn club en clubhuisgenoot alleen maar zeggenschap hebben over de bar neemt de club voor lief. “Het project is ondergebracht in een stichting die bepaalt wat er in de kantine gebeurt en welk beleid er gevoerd wordt. We zijn blij met deze constructie, omdat ook onze kantine erg verouderd was. We huren het nieuwe gebouw, zo simpel is het. Het voetbal in Schiedam krijgt een flinke impuls.”