Gijs van ’t Westeinde is voetballende penningmeester bij vijfdeklasser NVS

0
234
Gijs van ’t Westeinde NVS

Verenigingen en (sport)clubs zijn vaak afhankelijk van vrijwilligers om de boel draaiende te kunnen houden. En zéker als het gaat om kleine dorpsclubs. Zondag vijfdeklasser NVS behoort daar ook zeker toe. Spelers die een jeugdteam trainer gebeurt regelmatig, maar spelende leden die tegelijk ook op de centjes passen…. Gijs van ’t Westeinde (28) is actief in het eerste elftal en tegelijk bezig aan zijn tweede seizoen als penningmeester. 

“Het is zeker niet alledaags denk ik, maar zelf ben ik het nu inmiddels wel gewend. Toen de vorige penningmeester het aangegeven wat rustiger aan te willen doen is men op zoek gegaan naar een vervanger. Na een gewonnen wedstrijd, en de nodige biertjes tijdens de derde helft, kreeg ik ineens een bierviltje onder mijn neus geschoven… Tja, dan weet je het wel en voor ik het wist was ik de nieuwe penningmeester haha. In eerste instantie dacht ik er misschien wat luchtig over, maar toen ze ineens alle ordners kwamen brengen zag ik dat er toch ook bij een relatief kleine club zoals NVS bést het nodige komt kijken.”

Vanuit zijn werk als makelaar binnen de internationale wielerwereld is Van ’t Westeinde overigens wel gewend om met contracten, administratieve rompslomp, boekhouding en jaarrekeningen om te gaan. Dus hij is dan ook prima in staat om op de ‘NVS-winkel’ te passen.  “Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, maar daar was het cijfermatige niet de hoofdmoot. Toch moet ik bekennen dat het wel leuk is om te doen. Stiekem gaan er de nodige vrije uurtjes inzitten, maar ik ben van mening dat je ook wat mag terugdoen voor een club of vereniging als vrijwilliger. De een staat op het veld, de ander is actief bij commissies of helpt het terrein te onderhouden. Ik doe het op deze manier en kan zo ook buiten het veld mijn steentje bijdragen.”

Volgens de penningmeester, die op zondagen actief is bij het eerste elftal van de vijfdeklasser, is NVS een actieve en vooral financieel gezonde vereniging. “Natuurlijk is het van belang om goed op de centjes te letten en is het elk seizoen weer opnieuw begrotingstechnisch de eindjes aan elkaar knopen. Maar we slagen daar tot op heden nog meer dan prima in. We hebben een grote schare aan vrijwilligers die hun handen uit de mouwen steken en dat betaalt zich toch terug. Mensen zijn trots om voor hun club wat extra’s te betekenen en dat is alleen maar mooi. Bovendien ook noodzaak om te kunnen overleven in de huidige tijd.”

Waar het financieel prima loopt, daar had het volgens Van ’t Westeinde sportief gezien nog wel ietsje beter gekund. “We zijn vorig jaar gedegradeerd uit de vierde klasse. Jammer voor de club en dan hoop je dat je direct weer kunt opklimmen maar dat is toch lastiger dan verwacht. We hebben een jonge selectie met jongens die nog wel wat moeten wennen aan het seniorenvoetbal. Dat heeft tijd nodig en heeft logischerwijs wat punten gekost. Zo verloren we twee keer van DEVO en lieten tegen VIVOO onnodig dure punten liggen. Dan moet je achtervolgen en hopen om nog ergens een periode te pakken. Het zou mooi zijn maar moet niet koste wat kost. We zijn een dorpsclub en dat karakter willen we behouden. Dus voor ons geen trein aan spelers van buitenaf, dat past ons niet. We doen het met eigen mensen of mensen die via-via hier naartoe komen. Als we dan de stap weer omhoog kunnen maken is het prima, anders dan proberen we jaarlijks leuk bovenin mee te draaien op dit niveau. Zolang de boel maar gezond blijft en blijft bestaan, dat is het allerbelangrijkste!”

Klik op NVS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NVS voor meer informatie over de club