Gewenste start voor interim-duo Toom en Van Dalen

0
152

Zaterdag-tweedeklasser Drechtstreek nam na vier nederlagen op rij afscheid van trainer Miguel Munoz en stelde ex-prof en oud-speler Leon van Dalen en Bart Toom als interim-duo aan. Met het nieuwe koppel aan het roer werd hoogvlieger Woudrichem geklopt (2-1) en lijkt het sportieve tij gekeerd.

PAPENDRECHT – Na vier nederlagen in successie hakten de bewindvoerders van Drechtstreek de knoop door en besloten zij afscheid te nemen van trainer Miguel Munoz. Munoz stapte halverwege het seizoen 2015 – 2016 in bij de Oostpolderclub en loodste de hoofdmacht van de Papendrechtse club een jaar later naar het kampioenschap in de derde klasse. Dit seizoen vielen de prestaties tegen. Toch had Munoz zijn congé niet zien aankomen. ,,Ik kreeg van de voorzitter te horen dat ik niet meer mag trainen en coachen’’, verklaarde hij desgevraagd.

Het kersvers gekozen bestuur onder leiding van nieuwe voorzitter Steven Wierckx diende dus meteen daadkrachtig door te pakken en koos ervoor om voor de korte termijn Bart Toom, de assistent van Munoz, en Leon van Dalen als opvolgers naar voren te schuiven. ,,Dit seizoen ben ik begonnen bij Drechtstreek en ik heb prima samengewerkt met Miguel. Hij is enorm gedreven en altijd met voetbal bezig. Ik heb niet overwogen om solidair te zijn, omdat ik hier pas een paar maanden ben’’, liet Toom desgevraagd optekenen. De eerste klus van het nieuwe technische duo was bepaald niet licht, want Woudrichem kwam als opponent naar de Oostpolder. De bezoekers hadden de eerste periodetitel in de tweede klasse F kunnen grijpen, maar slaagden daar niet in. Zij stuitten namelijk op maximale weerstand van Drechtstreek, dat na viermaal een teleurstelling eindelijk weer eens het zoet van de overwinning smaakte. Drechtstreek liet vanaf de eerste minuut zien dat het wilde knokken voor de punten en dat zal de instelling ook in de komende wedstrijden moeten zijn als de Alblasserwaarders, die binnenkort hun plaatsgenoten van Papendrecht treffen, het hoofd boven water willen houden. ,,Als dat lukt, hebben we een wereldprestatie geleverd’’, liet Toom al doorschemeren.

Inmiddels is Justin Blaauw alweer bij de selectie aangesloten en zouden Damiën Vereecken en Patrick Kunst mogelijkerwijs ook terug kunnen keren. De strijdlust tegen Woudrichem zorgde in elk geval voor een fraaie driepunter. Vooral na rust was er weer de gretigheid van Drechtstreek. De spelers waren duidelijk niet van plan om zich bij de achterstand neer te leggen en ze bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er via Jillroy Ruiz, waarna Haris Brzac ervoor zorgde dat de achterstand die kort daarvoor nog op het scorebord had gestaan was omgezet in een voorsprong. Tijdens het laatste kwartier deed Woudrichem alles wat het kon maar de 2-1 stand bleef gehandhaafd. Na afloop was de vreugde bij de ploeg groot en kon gesteld worden dat het schokeffect had plaatsgevonden. Coach Bart Toom was “verschrikkelijk blij met dit resultaat” en ook het ruim opgekomen publiek was verheugd over de goede prestatie. Drechtstreek kreeg zo de middenmoot weer enigszins in het zicht.