SAB Academie Breda eert Johan Cruijff

SAB Academie Breda gaat volgend voetbalseizoen met de jeugd spelen met  rugnummer 14. Dit als eerbetoon aan Johan Cruijff en zijn voetbalfilosofie.

Eerbetoon aan Johan Cruijff
De academie van SAB gaat volgend seizoen met al haar elftallen tot en met de onder 12 met rugnummer 14 spelen. Bij de onder 13 zal op het tenue ook het nummer 14 duidelijk te zien zijn, maar niet als rugnummer. De keuze hiervoor is gemaakt als eerbetoon aan Johan Cruijff en zijn voetbalfilosofie. Cruijff streefde altijd naar technisch verzorgd voetbal waar spelers hun creativiteit mogen gebruiken. Deze filosofie wordt ook nagestreefd bij de voetbalacademie van SAB waar op deze manier ook de talentvolle jeugd opgeleid en verder ontwikkeld wordt.

SAB Academie Breda
Deze voetbalacademie is een onderdeel van voetbalvereniging SAB in Breda en heeft als doel om talentvolle jeugdvoetballers tot en met 12 jaar klaar te stomen voor een overstap naar een betaalde voetbal organisatie (BVO). De academie is in september 2018 gestart met een onder 9 en twee onder 10 elftallen. Het seizoen 2019/2020 zal de SAB academie bestaan uit onder 9, -10, -11, -12 en 13 elftallen.

Ontwikkeling van voetbaltalent
Centraal bij de ontwikkeling van de spelers staan beleving en winnaarsmentaliteit, zelfstandigheid van spelers en het respectvol omgaan met elkaar en de tegenstander.  Naast het ontwikkelen van de technische vaardigheden is het doel om de mindset van spelers dermate te veranderen, dat zij tijdens een wedstrijd altijd zullen zoeken naar voetballende oplossingen. Wil je meer weten over deze voetbalacademie ga dan naar www.sab-academiebreda.nl

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

WK-Praatjes: Marokko en Portugal zitten bij de laatste acht

De laatste achtste finales zijn gespeeld en daarmee zijn alle kwartfinales bekend. Vandaag kijken we terug naar de laatste...

Van Hooijdonk van Bavel is harde werker van beroep

Een harde werker, op en buiten het veld. Met een kwekerij in champignons weliswaar een andere tak van sport,...

Sv Smerdiek VR30+ heeft bijzondere manier om op te warmen

Vandaag gaan we in gesprek met Roxanne van Iwaarden van de vrouwen van SV Smerdiek. Roxanne is op haar...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.