SAB Academie Breda eert Johan Cruijff

SAB Academie Breda gaat volgend voetbalseizoen met de jeugd spelen met  rugnummer 14. Dit als eerbetoon aan Johan Cruijff en zijn voetbalfilosofie.

target="_blank"

Eerbetoon aan Johan Cruijff
De academie van SAB gaat volgend seizoen met al haar elftallen tot en met de onder 12 met rugnummer 14 spelen. Bij de onder 13 zal op het tenue ook het nummer 14 duidelijk te zien zijn, maar niet als rugnummer. De keuze hiervoor is gemaakt als eerbetoon aan Johan Cruijff en zijn voetbalfilosofie. Cruijff streefde altijd naar technisch verzorgd voetbal waar spelers hun creativiteit mogen gebruiken. Deze filosofie wordt ook nagestreefd bij de voetbalacademie van SAB waar op deze manier ook de talentvolle jeugd opgeleid en verder ontwikkeld wordt.

SAB Academie Breda
Deze voetbalacademie is een onderdeel van voetbalvereniging SAB in Breda en heeft als doel om talentvolle jeugdvoetballers tot en met 12 jaar klaar te stomen voor een overstap naar een betaalde voetbal organisatie (BVO). De academie is in september 2018 gestart met een onder 9 en twee onder 10 elftallen. Het seizoen 2019/2020 zal de SAB academie bestaan uit onder 9, -10, -11, -12 en 13 elftallen.

Ontwikkeling van voetbaltalent
Centraal bij de ontwikkeling van de spelers staan beleving en winnaarsmentaliteit, zelfstandigheid van spelers en het respectvol omgaan met elkaar en de tegenstander.  Naast het ontwikkelen van de technische vaardigheden is het doel om de mindset van spelers dermate te veranderen, dat zij tijdens een wedstrijd altijd zullen zoeken naar voetballende oplossingen. Wil je meer weten over deze voetbalacademie ga dan naar www.sab-academiebreda.nl

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Club van de Week-Rick Wijntje hoopt volgend seizoen de verwachtingen van GOZ waar te maken

De 23-jarige aanvaller Rick Wijntje maakte aan het begin van dit seizoen een transfer van SHO naar GOZ. Zijn...

Drie nieuwe aanwinsten voor VV Rhoon

Levi Koster keert terug, Tom den Boer en Henk Meijers komen naar Rhoon De 17 jarige talentvolle 2-benige buitenspeler Levi...

Jan Lindhout van WSV Well hoopt op de nacompetitie

Vandaag spreken wij met Jan Lindhout, de 27-jarige linksbuiten van WSV Well. Jan debuteerde op zijn zestiende al in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.