Nico Terschegget tevreden voorzitter van VV Hoogland

0
386

Hoofdklasser VV Hoogland promoveerde eigenlijk iets te vroeg volgens de budgettaire plannen van het bestuur. ,,Maar daar moeten we dan maar een oplossing voor vinden”, aldus Nico Terschegget. De voorzitter is inmiddels al elf jaar betrokken bij de voetbalvereniging en hanteert sinds twee jaar de voorzittershamer. En met veel plezier en bevlogenheid.

,,Ik ben bij VV Hoogland betrokken geraakt toen mijn zoon, en later mijn dochter, gingen voetballen bij de vereniging”, begint Terschegget zijn verhaal. ,,Dit is een mooie club met een echte dorpscultuur. Hoogland mag dan wel al sinds jaar en dag onderdeel zijn van de stad Amersfoort, je merkt echt wel dat hier nog het gevoel van een dorp leeft.”

De voetbalvereniging speelt een actieve rol binnen de gemeenschap. Er worden ruimtes verhuurd aan de Buitenschoolse opvang, de kaartclub is er actief en de dorpsraad maakt gebruik van ruimtes van de club. ,,Ook willen we sociaal een steentje bijdragen. Daarom onderzoeken we momenteel de mogelijkheden om Walking Footbal te introduceren en hebben we plannen om een G-elftal op te starten”, aldus de preses.

VV Hoogland heeft momenteel circa 1900 leden, waarvan er ruim 1600 actief spelen. ,,De vereniging is flink gegroeid. Er moest toen goed worden ingespeeld op die groei. Daardoor bleven andere dingen liggen. Dat is geen verwijt naar iemand, maar wij zijn nu bezig een kleine inhaalslag te maken op diverse fronten”, aldus de voorzitter die, net als bijna alle sportverenigingen, te kampen heeft met een tekort aan vrijwilligers. ,,Ondanks de grote betrokkenheid hebben ook wij een tekort aan vrijwilligers. Met name als het gaat om de kantinediensten. Dat is jammer, want juist onze kantine is een belangrijke bron van inkomsten. Daarom overwegen we om aan elk team verplicht te stellen een aantal kantinediensten op te vullen. Dit geldt ook voor de jeugdteams waarbij we een beroep doen op de ouders.”

Ook worden in Hoogland de vrijwilligers actief geworven. ,,In onze kantine staat regelmatig een kraampje van de Vrijwilligerscommissie die mensen aanspreken en benaderen voor vrijwilligerswerk”, legt Nico Terschegget uit. ,,Je merkt dat mensen nauwelijks nog zelf reageren op openstaande vrijwilligersvacatures.”

Een ander speerpunt van het bestuur is de sponsoring. ,,Daar hebben we nog wel wat te winnen”, denkt Terschegget. ,,We hebben eigenlijk iets te weinig sponsors en zijn plannen aan het maken om hiermee aan de slag te gaan.

Ook willen we de businessclub nieuw leven inblazen.” We hebben diverse sponsorpakketten aan te bieden aan bedrijven die iets voor onze club willen betekenen. Maar het moet niet eenrichtingsverkeer zijn. Wij moeten ook goed kijken en duidelijk maken wat wij voor onze sponsors kunnen betekenen. Als wij een barbecue organiseren en een sponsor voor het eten hebben, vind ik dat de leverancier ook aanwezig mag zijn met diverse uitingen.”

Op voetbalgebied lijkt bij VV Hoogland alles in orde. Na een zwakke seizoensstart staat de ploeg van trainer Raymond Prins op een goede plaats in de subtop van de Hoofdklasse A. ,,Onze ambitie is om een stabiele hoofdklasser te zijn”, zegt Terschegget. De zondagvereniging ziet echter wel steeds meer verenigingen de overstap maken naar het zaterdagvoetbal. Een dergelijke verandering is bij Hoogland niet aan de orde. ,,Bij onze selectie is die behoefte er niet, maar we zou het ook logistiek niet voor elkaar krijgen. We hebben maar een beperkt aantal velden en die zijn op zaterdag allemaal al de hele dag bezet. Voorlopig blijven wij dus op zondag spelen”, aldus Nico Terschegget.

Een ander speerpunt van de vereniging is het vrouwenvoetbal. ,,Na de winterstop hebben we vier vrouwenteams in de competitie”, zegt voorzitter Terschegget. ,,Daarnaast hebben we nog voetballende meiden. In totaal voetballen hier ongeveer driehonderd vrouwen en meisjes. Ik vind het een verrijking voor onze vereniging. Bovendien vind ik vrouwenvoetbal heel leuk om naar te kijken, maar je moet het niet vergelijken met mannenvoetbal. Het is een hele andere sport. Maar ik geniet er zeker van.” Net zoals de voorzitter geniet van het voorzitterschap bij VV Hoogland. ,,Amersfoort heeft dertien voetbalverenigingen. En dan zijn er nog de verenigingen in omliggende plaatsen. In de stad hebben we de Stichting Voetbal Belangen Amersfoort opgericht. Deze stichting dient als gesprekspartner richting de gemeente, onderhoudsbedrijf SRO en de Amersfoortse Sportfederatie. Zij komen op voor ons gezamenlijk belang. Daarnaast vindt er nog vier á vijf keer per jaar een voorzittersoverleg plaats. Dan bespreken we zaken die spelen bij de diverse verenigingen.

Daar is onder meer een gedragsconvenant uit voortgekomen. Daarin hebben we afspraken gemaakt over hoe we met elkaar om gaan, maar ook over het benaderen van elkaars talenten. Ik vind dit zeer waardevol.” Terschegget zit momenteel in zijn eerste driejarige termijn als voorzitter en heeft de ambitie er nog minstens een termijn aan vast te plakken. ,,Ik heb het hier enorm naar mijn zin!”