Sinds jaar en dag runnen Rijk en Angela van IJzendoorn het wedstrijdsecretariaat van RKTVC. Vanuit hun eigen kamertje in de hoek van het clubgebouw regelen de twee supervrijwilligers alles voor de Tielse vereniging, waar ze zich echt goed thuis voelen. “RKTVC voelt als familie.”

Elke tegenstander die zich meldt op sportpark de Ridderweide, heeft het genoegen om Rijk en Angela van IJzendoorn te ontmoeten. Dit enthousiaste en vriendelijke duo maakt bezoekende teams namelijk met alle liefde wegwijs op het fraaie voetbalcomplex van RKTVC. In hun eigen, vertrouwde kamertje aan de rand van de kantine krijgen gasten er de sleutel van de kleedkamer, die ze na een pot voetbal in dezelfde knusse ruimte weer dienen in te leveren. “Bijna alle teams laten de kleedlokalen gelukkig netjes achter”, zegt Rijk. “Maar vaak gaat Angela toch nog even kijken als ze zijn vertrokken. Indien nodig, haalt ze even snel de bezem door de ruimte, zodat die ruimte brandschoon is voor het volgende elftal.”

CONTACT MET KLEINTJES
Sinds jaar en dag zijn de twee elke zaterdagochtend van 07.15 tot zeker 17.45 uur aanwezig bij RKTVC. “We openen de kantine zodat iedereen lekker een bakje koffie kan drinken, zorgen dat de ranja klaarstaat voor de kleintjes en daarna nemen we uiteraard plaats in onze ruimte”, zegt Rijk. Op de computer en op papier houden ze nauwlettend het speelschema van die dag in de gaten, saai is het eigenlijk nooit op een zaterdag. “De deur staat hier altijd open en we krijgen gedurende de dag enorm veel vragen. Dat is erg gezellig, je maakt met veel mensen een praatje op zo’n dag”, vertelt Rijk. Ook zijn compagnon Angela vindt het erg leuk om voor iedereen klaar te staan en zij geniet met name van de vele jeugd die er rondloopt bij RKTVC. “Het contact met de kleintjes vind ik het leukste van alles”, zegt ze. “Als die kinderen lol hebben, dan zijn wij ook erg tevreden.” Op zondagochtend zitten Rijk en Angela klaar om de senioren te ontvangen bij RKTVC en op vrijdag zijn ze ook bij de club om te helpen met de wekelijkse schoonmaakronde. Wat vinden ze zo leuk aan hun vrijwilligerswerk bij Tielse vereniging? “We vinden het prettig om anderen te helpen en om onderdeel te zijn van deze mooie club”, legt Rijk uit. “We komen allebei niet uit Tiel en hebben ook bij andere verenigingen vrijwilligerswerk gedaan, maar daar
werden we niet zo gewaardeerd. Hier is dat anders: we krijgen veel complimenten, mensen zijn blij dat we onze ziel en zaligheid in de club stoppen. RKTVC voelt daarom echt als familie”, zegt hij trots.

BLAUW
Ondanks hun clubliefde zijn ze puur op voetbalgebied geen diehard fans van RKTVC. Op zaterdag en zondag melden de twee zich niet vaak buiten langs de lijn en ze zullen niet staan te springen als de club een kampioenschap behaald. “We gunnen iedereen evenveel voetbalplezier, dat vinden we veel belangrijker dan resultaten”, zegt Rijk. Angela is supporter van FC Utrecht en Rijk is Feyenoord-fan, in het buitenland steunen ze wel dezelfde ploeg: Schalke 04. Opmerkelijk: die Duitse club speelt in hetzelfde donkerblauw als RKTVC.