CVDW: V.V. D.S.E. In gesprek met: Jeffrey Mathijssen

0
160

Is het woord vrijwilliger minderwaardig voor de werkzaamheden die de zesentwintig jarige Jeffrey Mathijssen verricht binnen D.S.E.? Wat is de overtreffende trap van vrijwilliger eigenlijk?  Is hooligan dan passend? Laten we het houden op ultra vrijwilliger. Als ik tegen Coen Jansen zeg dat ik Jeffrey Mathijssen mag interviewen antwoord hij adequaat ‘’Dan kun je wel het vaste nummer van D.S.E. bellen, dan heb je 100 procent Jeffrey aan de lijn.’’ Een supporter, een liefhebber, een genieter van zijn club. Het zijn allemaal woorden die perfect passen bij de 20 jaar lange relatie tussen hem en zijn club D.S.E.

Speler
Jeffrey staat bekend als een bourgondische levensgenieter, of hij hierdoor zijn carrière als profvoetballer in het water heeft gegooid? Ik laat het maar in het midden. ‘’Ik voetbal als laatste man in het derde van D.S.E, een vriendenteam voor de duidelijkheid’’ Jeffrey heeft een vaste kern aan hondstrouwe supporters. Zij vergelijken hun idool vaak met Matthijs de Ligt maar dan met de ervaring van Sergio Ramos. Dit betekent dat Jeffrey een van de grote is, een belangrijke schakel van het team, een doorzetter met een ongekend vermogen. Misschien is het wel belangrijk om te vermelden dat al deze kwaliteiten en vergelijkingen gebaseerd worden op de derde helft van Jeffrey..

Bestuur
Jeffrey houdt wel van een geintje, maar weet wanneer er gewerkt moet worden. ‘’Ik ben secretaris van de club, zaterdagochtend ontvang ik de scheidsrechters, ben aanwezig op alle vergaderingen en verwerk de wedstrijduitslagen. Er komt nog best wel wat bij kijken hoor!’’ De uren die hij heeft doorgebracht op de club zijn haast ontelbaar, maar dit alles met het grootste plezier. ‘’Het voelt gewoon als een familie, als ik op de club kom is er altijd wel iemand in voor een praatje. Dat vind ik een van de mooiste dingen van D.S.E!

Eerste team
Van de 24 gespeelde wedstrijden van D.S.E. 1, heeft Jeffrey er 23 bijgewoond. ‘’Jaa bij die ene wedstrijd was ik Klünen in Breda, dat is ook belangrijk he’’ Als je zoveel wedstrijden langs de lijn staat ben je uiteraard een groot supporter. Zijn favoriete speler: “Ik ben altijd erg gecharmeerd van Pieter Foesenek, die heeft alleen jammer genoeg maar een paar wedstrijdjes gespeeld dit jaar. Hij zat zondag bij de wedstrijd tegen GESTA wel op de bank, dat vind ik weer mooi om te zien. Ik hoop echt dat hij kan invallen zondag. En laat hem ook maar de winnende maken dan. Dan is de cirkel echt weer rond!’’

Hoogtepunten
Er zijn persoonlijk voor Jeffrey vele hoogtepunten in zijn 20 jaar bij D.S.E, als hij er een moet kiezen is het wel de feestweek vanwege het 60 jarig bestaan van D.S.E. ‘’Het was een feestweek, waarin elke dag diverse activiteiten gepland stonden. Nouja, ik kan je vertellen een feestweek kun je wel aan onze vereniging overlaten hoor!’’

Jaarlijks zijn er ook talloze evenementen op de club waar Jeffrey aan deelneemt, van een voetbalquiz tot het evenement ‘waar schijt de koe’. Je kan het zo gek niet bedenken of de naam van Jeffrey staat op de lijst. “Het jeugdkamp vind ik het leukste evenement, dit jaar gaan we wederom met 120 DSE’ers op stap. Dit kan natuurlijk niets anders dan een hoop gezelligheid opleveren. Voor de kinderen is het een fantastische ervaring, maar voor de begeleiders is het stiekem ook wel heel leuk hoor.’’

Het kampioensfeest gaat voor heel D.S.E een groot hoogtepunt worden. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de thuiswedstrijd tegen N.S.V. Nispen. ‘’Het zal een onvergetelijke dag worden, we zullen het vast groots vieren. Er gaan geruchten over bepaalde sfeeracties, als dat gebeurt kan ik echt iedereen adviseren om te komen kijken! Dat is misschien beter dan het hier te vermelden’’ Jeffrey lacht en beseft dat dit een onvergetelijke week kan worden als D.S.E supporter. Zijn jaar kan sowieso op sportief gezien niet meer kapot als supporter van Ajax en D.S.E.  zit hij dit seizoen op een grote roze wolk!

Toen ik mijn kunstje had verricht en het interview kon voorleggen aan Jeffrey, was ik erg benieuwd wat hij ervan zou vinden. Vond hij het een mooi stuk? Was hij tevreden met zijn beschrijving?  Toen ik zijn feedback las, kon ik niks anders dan glimlachen. Jeffrey reageert: ‘’Top stuk, alleen kun je vermelden dat we als bestuur heel trots zijn op ons eerste team, technische staf van het eerste team, en alle andere vrijwilligers van de club!”
Ik lach en concludeer, een man met zo’n groot clubhart, vind je haast nergens!