Het gaat hartstikke goed met sv MEC’07. Alle geledingen laten een stijgende lijn zien en iedereen voetbalt met plezier op het sportpark. Jos van Rouwendaal (60) is dan ook een tevreden voorzitter, maar zit tegelijkertijd niet stil.

MEC’07 werd twaalf jaar geleden opgericht als fusieclub tussen sv Maurik en vv EWV. De Maurikse,Eckse en Wielse voetbalclub combineert sindsdien gezelligheid met sportiviteit. De fusie heeft goed uitgepakt, hoewel er veel tijd in is gaan zitten. De laatste jaren heeft MEC’07 zich weer op de toekomst kunnen richten en daar plukt het nu de vruchten van. In 2015 is Jos van Rouwendaal voorzitter geworden, twee jaar later kneep hij er even tussenuit, om vrij snel weer terug te keren. “Ik ben vroeger trainer geweest van Maurik en woon twee dorpen verderop, in Ingen. Ik ben dus niet per se een jongen van de club, maar ken het hier wel goed. Ik heb altijd contact gehouden met de mensen binnen de vereniging.” Daarnaast heeft Van Rouwendaal in de afgelopen jaren wat ervaring opgedaan als voorzitter bij andere voetbalclubs.

ROER OM
Hij is begonnen met een geheel nieuw bestuur, dat de blik vooruit richtte. “We hebben het roer omgegooid, wat zaken opnieuw aangepakt. Ik ben er bijvoorbeeld heel trots op dat wij als een van de eerste clubs in de Betuwe 120 zonnepanelen op het dak hebben gelegd en een zonneboiler hebben gekocht om de energiekosten naar beneden te halen. We zijn een duurzame vereniging geworden, denken bijvoorbeeld ook aan ledverlichting.” Ook de contacten met het zakenleven zijn goed, niet onbelangrijk voor een voetbalclub die sponsoren hard nodig heeft. MEC’07 houdt zich bezig met de maatschappelijke taak van een vereniging, wil graag een ‘open club’ worden. “We hebben nu al een bridgeclub die gebruik maakt van onze faciliteiten, ook wordener darttoernooien en bingo’s gehouden, maar we willen graag meer doen. Ons terrein mag meer gebruikt worden, bijvoorbeeld door een voetbalschool.” Het opleiden van jeugd staat ook hoog op het prioriteitenlijstje. “We zijn ontzettend aan het investeren in onze jeugdopleiding, sturen trainers naar de cursus en zetten zelf opleidingen op voor coaches en ook scheidsrechters. Daarnaast hebben we voor volgend seizoen een gecertificeerde keeperstrainer voor de selectie aangetrokken, die ook de trainers in de jeugd gaat opleiden.” Een andere wens is een kunstgrasveld, dat heeft MEC’07 nog niet.

VRIENDENTEAM
Zoals bij elke voetbalclub is het wel en wee van het vlaggenschip een belangrijke factor. Het eerste elftal degradeerde vorig jaar, maar gaat nu aan kop in de vijfde klasse. “We hebben vorig jaar een beetje pech gehad, maar hoe het daarna is gegaan, vind ik kenmerkend voor onze club. De selectie is helemaal compleet gebleven, we hebben zelfs versterking gekregen van jongens die vroeger bij ons hebben gespeeld. Elk team bij MEC’07 is een vriendenteam.” Het ledenaantal stijgt, de club heeft jongens-, meisjes-, dames- heren- én 35 plus-teams. Ook een Walking Football ploeg is inmiddels toegevoegd aan het aanbod. Kortom, het gaat hartstikke goed met MEC’07. “We zijn een gezonde club, die langzaam groeit. En alle geledingen groeien mee.”