Omdat hoofdtrainer Mark de Beijer het in januari voor gezien hield bij VV Ophemert, zat de dorpsclub zonder coach. Sindsdien maken de ervaren spelers Remco Scheurwater en Albert Hootsen (45) de beslissingen bij de vijfdeklasser en dat gaat prima. “We staan middenin de groep, maar de spelers accepteren ons gezag.”

Het huwelijk tussen Mark de Beijer en Ophemert duurde slechts een halfjaar. De zeer fanatieke trainer was niet helemaal op zijn plek bij de vijfdeklasser, concludeert Albert Hootsen (45). “Hij wilde veel en fanatiek trainen, maar voeldezich niet lekker op zijn gemak bij ons. Wij zijn een dorpsclubje met een kleine selectie, de trainingsopkomst ligt niet zo hoog en dat waren zaken waar Mark onder meer moeite mee had. Het bestuur vroeg Remco en mij om de handschoen op te pakken. Ikzelf heb veel ervaring met het trainen van jeugdteams en sowieso zijn Remco en ik de oudste spelers, dus ik snap dat ze bij ons zijn terechtgekomen.”

GENIETEN
De 45-jarige Hootsen haalt de gemiddelde leeftijd in de jonge ploeg flink omhoog. Hij speelde onder meer bij Uchta, Echteld, SCZ en RKTVC en loopt sinds een paar jaar op het middenveld rond bij Ophemert. “Ik wilde eigenlijk een tijdje geleden al stoppen, maar een oude bekende haalde me over om bij Ophemert te komen voetballen. Dat bevalt me prima. Ik ben nog altijd te fanatiek om op een lager niveau te gaan spelen en probeer ook altijd twee keer in de week te trainen. Ik merk wel dat ik ouder word, maar het gaat me nog prima af op het middenveld bij Ophemert.” Het voetbal in de vijfde klasse verdient niet altijd de schoonheidsprijs, maar dat vindt Hootsen niet erg. “Ik geniet van een stevige duel, vind het lekker om de beuk erin te gooien. Maar het moet
wel fair zijn: op maandag moet iedereen gewoon weer werken hè”, grinnikt hij.

Vindt Hootsen het moeilijk om beslissingen te nemen over spelers met wie hij al een poosje samenspeelt? “Dat valt wel mee hoor”, zegt hij. “Remco en ik staan midden in de groep, maar iedereen accepteert ons gezag wel. Bovendien heb ik de nodige ervaring als speler. Ik heb ook een aantal trainingsdiploma’s op zak. Mijn zoon Sam speelt bij Theole en toen hij jonger was, heb ik zijn
teams altijd onder mijn hoede gehad. Maar nu doeik dat niet meer. Sam speelt in de JO19-1 van Theole en doet soms ook al met het eerste mee.”

MIDDENMOOT
Sommige vrienden en bekenden verklaren Hootsen voor gek dat hij nog altijd elke zondagmiddag de wei ingaat. Daar heeft hij geen boodschap aan. “Iedereen heeft zo z’n hobby’s, ik vind voetballen het mooiste wat er is en ga lekker bij Ophemert door zolang ik plezier heb. Maar dan wel als speler, ik blijf volgend jaar niet coachen.” Ophemert draait mee in de middenmoot van de vijfde klasse en volgens Hootsen is dat prima. “We willen zoveel mogelijk punten pakken in de laatste wedstrijden, sowieso draaien we geen slechte tweede seizoenshelft. Maar promotie is te hoog gegrepen voor Ophemert, eerlijk gezegd moeten we dat ook niet willen. Dat is misschien iets voor in de toekomst.”