Club Van De Week: V.V. D.S.E: In gesprek met: Cas Nooren

0
244

Voorafgaand aan het interview krijg ik de instructies van Cas “Maak het niet zo serieus standaard interview, daar hou ik echt niet van hoor, moet gewoon kunnen lachen!’’ Het tekent de gezellige sfeer van DSE, ik zal creatief moeten zijn..

Cas Nooren mag met zijn 21 jaar zichzelf nog net de titel ‘’jonge god’’ geven, al voelt dat voor hem op zondagochtend nog wel eens anders. maar dit terzijde.. Dit jaar streeft hij met DSE af op een kampioenschap, wie had dat ooit gedacht?

Rond de zomer leek het wel even op een mindere aflevering van Ik Vertrek. Nooren speelde 10 jaar lang bij zijn club Unitas’30, het leverde hem een basisplaats in het eerste elftal op en talloze hoogtepunten. “Ik moest wel op de rechtsback positie spelen, Pff daar had ik echt een hekel aan zeg.’’  Toen de zomer van 2018 aanbrak, de kraaien van het dak vielen door de hitte en de regeninstallaties overuren maakte was het plots zover: Samen met zijn boezemvriend Fabian Coremans gingen ze als gelukszoekers op pad naar De sportvriend Etten (DSE). Zo drie kilometer verwijderd van zijn oude nest Unitas’30.

Tegenwoordig floreert hij weer, maar dit keer in het blauw-wit, en dit keer op zijn positie: nummer 6! Op de club is de zonnebankgebruinde Cas Nooren geen verassende verschijning meer, hij is erg warm ontvangen!  Dit kan ook niet anders want sinds de komst van de blonde wervelstorm op het middenveld heeft DSE de lijn naar boven te pakken. Met deze zondag de kans op het kampioenschap.

Hoogtepunten
Cas Nooren was nog jong toen hij een kans kreeg bij NAC Breda, als ik vraag of hij treurt om het feit dat hij niet is doorgebroken bij de profclub zegt hij lachend: ‘’Ach man, als ik naar NAC kijk denk ik dat je nog beter in de vierde klasse kunt voetballen, poeh dat is slecht he?!’’
Zijn hoogtepunt vinden in een nog prille carrière bij DSE was niet zo moeilijk. ‘’De winst tegen S.V. Sprundel, dat was nou echt eens een fijne overwinning. En ik gok zo maar eens dat het kampioenschap ook een hoogtepunt kan worden.’’
Ook op liefdesgebied fleurt de 21 jarige Nooren volledig op bij DSE. Vaak hoorde hij lukraak mensen roepen ‘’Op elk potje past een dekseltje, maar dat dekseltje was voor hem lastig te vinden. Nu is zijn oogappeltje ook nog eens DSE supporter. ‘’Het moet niet gekker worden he.’’

Ambitie
Een promotie van de vierde klasse na de derde klasse is een flinke stap, of de ploeg uit Etten-Leur dat aankan? ‘’We moeten gewoon kampioen worden, en dan handhaven in de derde klasse. Ik snap dat het vaak zo lijkt voor het grote publiek, maar zelfs wij zijn geen Barcelona hoor.’’ Op persoonlijk vlak wil Nooren nog niet teveel vooruit kijken. “Ik heb het nu gewoon echt naar mijn zin! Maar stel dat iedereen toch voor het grote geld kiest kan dat zo weer anders zijn, je weet het nooit in de voetballerij natuurlijk. De zaakwaarnemers van onze spelers zijn gewoon bikkelhard hoor’’ Er klinkt weer een grote lach, het kost niet veel moeite om er geen standaard interview van te maken.

Kampioensfeest
De meeste spelers van D.S.E. weten wel hoe een feestje gevierd moet worden. “Onze kapitein Alex van Dorst neemt de ploeg normaliter echt op sleeptouw, een hele goede aanvoerder! Maar ik denk dat Fabian Coremans zondagavond beter de band om zijn arm kan hebben, die sleept ons overal mee naartoe en zal ‘savonds  nooit de eerste zijn die de ploeg laat vallen.’’ Er wordt voor zondag gedacht aan een DJ, een bolderkar en een huldiging. ‘’Jaa, dat kun je op je CV zetten. Een kampioensfeest met D.S.E. bijgewoond, en ik zet er ook nog bij (overleefd) dan weten veel bedrijven hier in de regio dat je een hele taaie bent hoor.” We schieten wederom in de lach.

 

Nick Buiks