GCS/ODS 3 speler Quinten Aminta wil volgend seizoen zijn voeten laten spreken bij zijn nieuwe club DFC  

0
366
Quinten Aminta-GSC/ODS-DFC

Quinten Aminta is twintig jaar oud en speelt momenteel bij GSC/ODS in een vriendenteam. Dit team komt uit in de vierde klasse. Echter heeft Quinten het gevoel dat hij toe is aan een nieuwe stap. Hierom gaat hij komend seizoen de overstap maken naar DFC 1, wat uitkomt in de derde klasse.

Carrièreverloop
Quinten Aminta begon met voetballen in de jeugd bij SC Emma, waar hij van de F1 tot de D1 speelde. Vervolgens ging hij één seizoen naar DFC en RCD. Hierna maakte hij de overstap naar GSC/ ODS, waar hij in de O17, O19 en het eerste heeft gespeeld. Momenteel speelt hij in het derde. Aminta speelt meestal als controlerende middenvelder, maar kan op meerdere posities uit de voeten. Zo kan hij ook spelen als Linksback, Linksbuiten, Spits, Centrale verdediger en aanvallende middenvelder.

Overstap naar DFC
“In de corona-periode ben ik flink aangekomen, waardoor ik ook lager ben gaan voetballen in een vriendenteam. Echter ben ik momenteel weer topfit aan het worden en merk ik aan mezelf dat ik het voetballen op een hoger niveau weer begin te missen. Hierom ben ik toe aan een nieuwe stap. Ik heb een aantal gesprekken gehad met DFC en ik kijk positief naar hun plannen. Ik heb ook een verleden bij de club dus ze weten al wie ik ben en wat ik kan.”

Ambities bij DFC
Bij DFC wil Quinten zoveel mogelijk speelminuten maken in het eerste. Daarnaast wil hij het uiterste uit zichzelf halen en wellicht weer een stap hogerop zetten in de voetballerij. “Het is aan mij om steeds fitter en beter te worden. Ik ben ervan overtuigd dat het erin zit en zal mijn voeten moeten laten spreken. Ik kijk erg uit naar aankomend seizoen en ga er alles aan doen om er een topseizoen van te maken!”

Terugblik op periode bij GCS/ODS
Op zijn periode bij GSC/ODS kijkt Aminta positief terug. Hij geeft aan dat hij er veel geleerd heeft en er zijn plezier in het spelletje heeft hervonden. “Het waren vier mooie jaren, maar ik moet aan mijn ontwikkeling denken en helaas moeten onze wegen scheiden. Ik ga alle warme mensen binnen de club erg missen en ook het kunstgras ga ik missen haha.”

Klik hier voor meer informatie over GSC/ODS
Voor meer artikelen van GSC/ODS klik hier