Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een mannetje met een waterzak, maar een professionele kracht op het gebied van begeleiding en ondersteuning van sporters.

GIESSENBURG – Feitelijk is De Waard een echte liefhebber van het voetbalspelletje. Zijn zoon Laurens kwam uit voor de junioren bij Peursum. Arie ging meelopen met Arie van Duijn, destijds sporttherapeut, -masseur en -verzorger bij de club in Giessenburg. De Waard: ,,Ik vond dat zo interessant dat ik in 2011 zelf het diploma fysiotherapeut heb behaald. Een jaar eerder was ik al bij Hardinxveld als verzorger begonnen. Ik zou daar twaalf jaar blijven.” Afgelopen zomer keerde hij terug bij Peursum waar het allemaal begon. ,,Oude liefde roest niet. Ik kon er op het nieuwe sportcomplex, wat ik helemaal niet kende, gaan werken. Ik wist dat zij gingen vernieuwen, maar dat het zó mooi zou worden kon ik niet geloven.”

Kwaliteitsregister
De Waard had met zijn fysiopraktijk inmiddels het voormalige Rabobankkantoor in Boven-Hardinxveld betrokken. Een fraaie locatie, waar uiteraard nog steeds sporters van voetbalvereniging Hardinxveld zich laten behandelen. Dat geldt ook voor sporters van de overkant, uit Werkendam, die de weg naar het voormalige bankgebouw weten te vinden. De fysiotherapeuten Arie de Waard en Carola Koorevaar hebben een erkende hbo-opleiding als fysiotherapeut afgerond en zijn lid van de beroepsvereniging van fysiotherapeuten (KNGF). Zij staan ingeschreven in het kwaliteitsregister en zijn BIG-geregistreerd. Op deze manier ben je er zeker van dat de behandeling die je krijgt gebaseerd is op de laatste inzichten en ontwikkelingen binnen de fysiotherapie. In totaal zijn er drie fysiotherapeuten en drie assistenten in de oefenzaal.
Sporters voelen zich thuis bij De Waard. ,,Ik adviseer sporters om bij hun zorgverzekeraar een stevig pakket voor fysiotherapie af te sluiten. Zij krijgen er allemaal mee te maken. Ik krijg er een kick van als ik sporters, na bijvoorbeeld een kruisbandoperatie, weer helemaal fit op het veld krijg.” Lichaamsbeweging kan alles verbeteren: van meer energie en een hogere weerstand tot een beter humeur en een gezonder leven. Kom erachter hoe sporten je leven kan verbeteren. Bij Fysiotherapie De Waard train je met een persoonlijk trainingsschema en onder professionele begeleiding.

Afspraken
De Waard: ,,Het is belangrijk om bij een club een goede klik met de hoofdtrainer te hebben. Dat is bij Peursum het geval. Met Hans Harmans kan ik uitstekende afspraken maken. Bij Hardinxveld lag dat met Richard den Ouden wat anders. Een prima trainer, maar in de communicatie was het gewoon lastig. Ik ben er voor de gezondheid van de sporter. Als ze onder de dertig zijn willen zij altijd door. Ik confronteer ze ermee dat ze op hun zestigste ook nog moeten kunnen functioneren. Met andere woorden: loop niet alles kapot. Want wij hebben het wel over spelers die hun hobby uitoefenen.”
Arie de Waard weet beroepsmatig hoe hij bij een acute blessure moet handelen. ,,Soms is direct ijs gebruiken noodzakelijk. Een andere keer kun je het lichaam beter eerst rust gunnen en een paar dagen later opnieuw kijken.” De Waard is overigens een voorstander van een goede voorbereiding op de wedstrijd. Core-stabilityoefeningen helpen blessures te voorkomen. Dat kan net het verschil maken tussen wel of niet geblesseerd raken.
Bij de foto begeleidt Arie de Waard een van de mensen die op de praktijk het lichaam in conditie houdt.

Klik op Peursum voor de laatste artikelen over de club.
klik op Peursum voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SVV heeft eerste bouwstenen gelegd met trainer Ramon Bronkhorst

Hij zag veel spelers komen, maar ook weer veel gaan. Voor trainer Ramon Bronkhorst stond zijn eerste jaar in...

Liesblessure zet streep door seizoen van Sven de Clippelaar bij Vogelwaarde

VOGELWAARDE – Langzaam kreeg Sven de Clippelaar net voor winter last van ‘pijntjes’. Maar op den duur bleek het...

Ron Luijten vertrekt door de voordeur bij vv Nieuwerkerk

Het droomafscheid van Ron Luijten bij Nieuwerkerk laat zich niet moeilijk raden. Maar zelfs als de bewoners van sportpark...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.