De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

0
377
Hannah Schilders-Jong Brabant

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een hele stoere prestatie aangezien de club maar 1 damesteam heeft😉. Het elftal presteert dit seizoen minder dan gehoopt, maar dit mag de pret niet drukken.

Even voorstellen
Hannah Schilders is 25 jaar oud en gaat graag op stap met haar vriendinnen. Graag bezoekt ze festivals met ze. Ook vindt ze het leuk om met haar hond Doebus te gaan wandelen. Verder is Hannah een echte sportliefhebber. Zo doet ze aan kickboksen en fitness en staat ze graag op het voetbalveld. “Voetbal was voor ons gezin erg belangrijk. Mijn opa, vader en broer waren en zijn alle drie fanatieke voetballers. Voor mij is het spelletje ook erg belangrijk, omdat het teamsport is. Het sociale aspect maakt het erg leuk voor me. Verder is het een fijne uitlaadklep voor me.”

Begin bij Jong Brabant
Toen Schilders 17 jaar oud was begon ze met voetballen bij Jong Brabant in Berkel-Enschot. Daar heeft ze twee jaar gevoetbald in Dames 1, wat volgens haar zelf hele stoere prestatie is aangezien ze maar 1 dames team hebben😉. Bij de club heeft ze naast zelf voetballen ook één seizoen training gegeven aan het meiden team en aan een jongens onder 9 team. Na twee jaar kreeg het elftal van Hannah helaas te weinig speelsters. Hierdoor hebben ze nog een korte periode 7 tegen 7 gespeeld, waarna het team opgeheven werd. Hannah besloot toen te gaan fitnessen en kickboksen, maar inmiddels is ze sinds twee seizoenen terug bij Jong Brabant Dames 1.

Een leuk team
Voordat Schilders begon met voetballen heeft ze negen jaar gehockeyd. Wel voetbalde ze in haar vrije tijd vaak met haar broer Thomas. “Toen ik van de middelbare school afging wilde ik meteen de switch maken van hockey naar voetbal en dat deed ik dan ook. De sfeer op de voetbal was meteen zo anders dan op de hockey. We hadden een erg leuk dameselftal, wat al enige tijd begonnen was. Het bestaat uit hele fijne, leuke, lieve en gezellige meiden. Ik heb een aantal jaar getwijfeld om te gaan voetballen en heb een paar keer meegetraind, maar elke keer twijfelde ik toch. Toen ik me uiteindelijk toch had aangemeld draaide we meteen een goed seizoen en werden kampioen! Naast het spelen vind ik het erg leuk dat we zowel op donderdag als op zondag altijd met  een aantal dames blijven hangen op de club voor een lekker wijntje. Ik had het bij het elftal erg naar mijn zin en besloot ook als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de club. Ik ben toen twee seizoenen trainster geworden en heb in de keuken en achter de bar gestaan.”

Huidig seizoen
Het huidige seizoen verloopt minder dan verwacht voor het elftal van Hannah. Ze verliezen vaak met een uitslag van 2-3 en halen er elke keer net niet alles uit. Hierdoor staat het elftal momenteel tiende in de vierde klasse. “Dit mag de sfeer niet verpesten! We proberen er altijd wat van te maken met zijn alle en hopen volgend seizoen weer door te gaan bij Jong Brabant met de meeste uit het team.”
Om optimaal te kunnen presteren heeft Schilders een aantal vaste rituelen voor de wedstrijd. Zo zet ze de avond voor de wedstrijd een meditatiemuziekje aan voor het slapen. In de ochtend ontbijt ze met havermout met appel, banaan, blauwe bessen en whey proteïne. Ook drinkt ze altijd twee bakjes koffie. Vervolgens doet ze haar enkelbrace om in verband met een blessure en eet ze in de rust een banaan. Dit alles zorgt ervoor dat ze goed kan presteren.

Hoogtepunten-en dieptepunten
Net als iedere voetbalster heeft Hannah in haar carrière vele mooie, maar ook minder mooie momenten mee gemaakt. De mindere momenten zijn voor haar voornamelijk dat ze het soms lastig vindt om naar haar eigen lichaam te luisteren, waardoor ze er soms langer uit ligt dan nodig is. Verder kan ze altijd erg balen van de nipte verliespartijen. Naar eigen zeggen verliest ze dan liever dik.
Uiteraard denkt ze liever aan de hoogtepunten. Hierbij denkt ze vooral aan de donderdagen en zondagen. Al is het absolute hoogtepunt het kampioenschap van vorig seizoen onder coach Robert. “Vorig seizoen speelde we een topseizoen waarin we kampioen werden in de vijfde klasse. Dit hebben we goed gevierd met een weekendje Valencia met de meiden. Verder is het altijd leuk om op de zondagen met de meiden de kroeg in de gaan. We gaan dan vaak dobbelen en wijntjes atten aan de bar. Tijdens het stappen zijn er een aantal dames die erg goed kunnen drinken, maar ik denk dat Imme toch wel de echte koningin van het drinken is.”

Klik hier voor informatie over Jong Brabant