Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

0
540
Job Lamers OJC Rosmalen

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen bij OJC Rosmalen. Vorig jaar maakte hij op zijn 15e al zijn debuut in het eerste elftal. Hij is daarna vertrokken naar OJC Rosmalen om op hoger niveau te keepen.

Voetbalcarrière
Job Lamers is momenteel bezig met zijn eerste seizoen bij OJC Rosmalen. Hij heeft voor dit seizoen vanaf zijn vierde bij VV Jan van Arckel gevoetbald, waar hij in de jeugd vier keer kampioen is geworden. Vanaf zijn 11e is hij begonnen met keepen. Vier jaar laten heeft Job bij VV Jan van Arckel op vijftienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal gemaakt.

Dit seizoen verloopt voor het grootste deel erg goed, vertelt Job. ‘’Ik ben in een compleet nieuwe omgeving terecht gekomen bij OJC. Vooral het niveau is een mega verschil vergeleken met VV Jan van Arckel. Ik ben naar OJC gekomen om op hoog niveau te gaan keepen. Nu speel ik in de JO17-1 en ben helaas tweede keeper, dat is het mindere deel van dit seizoen. Ik kwam met hoge verwachtingen naar OJC, maar ik ben in een team gekomen waar ik het op moest nemen tegen een geweldige keeper (Roel van Balsfoort). Doordat onze trainers iedere week met de beste 11 willen starten is er aan het begin van het seizoen afgesproken dat er een eerste en tweede keeper zouden komen, en ik ben helaas maar wel terecht tweede keeper geworden.’’

Er is met Job afgesproken dat hij alle beker- en oefenwedstrijden keept. Daarnaast heeft Job ook al vrij vaak bij de JO17-2 onder de lat gestaan, omdat hun keeper voor lange tijd geblesseerd is geweest. Gelukkig voor Job is de JO17-1 al best ver in de beker gekomen en heeft hij daar ook zijn wedstrijden kunnen maken. ‘’Voor de rest merk ik dat ik dit seizoen al heel veel vooruitgang heb geboekt in mijn techniek en het keepen op hoger niveau, ik merk dat ik steeds dichter bij Roel in de buurt kom, maar ik heb nog wel een paar stappen te zetten.’’

Job hoopt net als iedere voetballer prof te worden. Maar als hij heel realistisch is hoopt hij dat hij bij een goede amateurclub eerste keeper kan worden. ‘’Als dat niet lukt hoop ik dat ik zo veel mogelijk jaren bij VV Jan van Arckel in het eerste kan keepen.’’

Uitblinker
Job vindt zelf dat hij goed is op de lijn en dat hij een hele goede reflex heeft. ‘’Vooral in kleine partijen kan ik mezelf goed vinden omdat ik daar mijn reactievermogen goed kan toepassen. Daarnaast heb ik nog een prima trap waarmee ik de bal neer kan leggen waar ik hem maar wil hebben.’’

Job is op zijn elfde begonnen met keepen. ‘’In de JO11-1 hadden we aan het begin van het seizoen geen keeper, toen heb ik het geprobeerd en vond ik het eigenlijk wel heel leuk. De eerste 2 jaar dat ik keeper was deed ik altijd om de helft keepen met nog een andere teamgenoot. Vanaf dat ik op groot doel ben gaan voetballen ben ik vaste keeper geworden en sindsdien is er alleen maar verbetering geweest.’’

We vroegen aan Job wat hij van de alom bekende uitspraak ‘Keepers zijn gek’ vond: ‘’ Ik vind dat de stelling wel klopt, als keeper stel je jezelf namelijk vrijwillig op om alle schoten die er op het doel afkomen tegen proberen te houden. Het risico van een blessure is daarom voor een keeper ook erg groot. Ook moet je als keeper een beetje gek zijn om duels in de lucht te winnen en om zomaar voor een bal te duiken. Je doet er gewoon alles aan om de bal tegen te houden en daarom ben ik het wel eens met dat keepers vaak als gek gezien worden.’’

Klik op OJC Rosmalen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op OJC Rosmalen voor meer informatie over de club.