Frank van Beuningen gaat voor duurzame club

0
331
BVV Barendrecht, Frank van Beuningen

Na een interim-periode van Jeroen Nagtegaal presenteerde BVV Barendrecht in november de opvolger van Martin Seltenrijch. Frank van Beuningen koestert de vele vrijwilligers en wil ook de ambities van de club van sportpark De Bongerd kracht bijzetten.

Van Beuningen is deze zaterdag al vroeg op Barendrecht te vinden. Om negen uur staat hij bij jeugdwedstrijden langs de lijn. “Ik vind dat echt genieten”, zegt de voormalig diplomaat, die overal in de wereld op Nederlandse ambassades en consulaten werkte. “Ik vind het geweldig hoe de club draait. We hebben negen velden, bijna honderd teams. Ze moeten allemaal trainers en leiders hebben. Op zaterdag zie je dat, met een kantine en keuken vol met vrijwilligers, allemaal tot volle wasdom komen.”

Hij vertoefde voor zijn werk voor Buitenlandse Zaken veel in verre oorden, maar BVV Barendrecht bleef overal waar hij zat in zijn hart. En als hij terug was na een opdracht, wist hij niet hoe snel hij naar De Bongerd moest komen. “Ik heb regelmatig wedstrijden gezien van het eerste, tweede en onder 23-elftal.”

Zijn uitzendingen naar het buitenland beletten hem echter om zich structureel aan de club te verbinden. “Toen mijn zoon en dochter jong waren en voetbalden bij Barendrecht heb ik hand- en spandiensten verleent en tal van bestuursfuncties bekleed”, vertelt Van Beuningen, die lid was van de toernooi- en jeugdcommissie.

“Ik had al een paar jaar geleden met de club gesproken om Martijn Seltenrijch als voorzitter op te volgen, maar op dat moment hadden ze mij nodig in Sydney. Vanuit de andere kant van de wereld voorzitter van een dynamische club zijn, leek mij geen handig plan.”

Barendrecht, zo weet de inmiddels gepensioneerde Van Beuningen (67), verdient de grootst mogelijke en volle aandacht. “Het is indrukwekkend wat er is opgebouwd de afgelopen dertig, veertig jaar. Er staat een organisatie van meer dan vierhonderd vrijwilligers. Natuurlijk gaat er wel iets fout, maar dat is overal zo. Als ik zoals vandaag op de club loop, zie ik vooral vrolijke gezichten. Zo hoort het ook te zijn. Als club moet je op de eerste plaats zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving.”

Van Beuningen weet ook dat er van hem het één en ander wordt verwacht. De club heeft ambities op sportief vlak, maar zeker ook buiten het veld. De verouderde accommodatie moet vervangen worden. “We spelen nu in de derde divisie, maar we willen graag weer terug naar de tweede divisie”, ontvouwt Van Beuningen de sportieve ambities. “En dat doen we bij voorkeur met een elftal met een deel zelf opgeleide spelers.

Dat zorgt weer voor de ambitie om onze jeugdopleiding zodanig te verbeteren dat er nog meer doorstroming komt. Een andere ambitie is dat we met de vrouwen zo hoog mogelijk willen spelen. Daarin hebben we inmiddels al belangrijke stappen kunnen zetten.”

Barendrecht is ook volop bezig een plan te ontwikkelen om de accommodatie aan de eisen van de huidige tijd aan te passen. “We gaan voor nieuwbouw”, is Van Beuningen duidelijk. “Daar zijn momenteel onze inspanningen ook op gericht.

Mocht die nieuwbouw financieel niet haalbaar zijn, dan zou renovatie een alternatief zijn.” De eerste schetsen van een omvangrijk nieuwbouwplan gaan al rond. “De huidige hoofdtribune met zes kleedkamers blijven staan en daarom heen willen we het nieuwe clubgebouw vouwen met kleedkamers, kantine en de andere ruimten. Het is een forse investering, maar met hulp van de gemeente, subsidies van het rijk en eigen financiële middelen hopen we eruit te kunnen komen. Het zou heel mooi zijn als we ergens in 2026, als we ons honderdjarig jubileum vieren, ons nieuwe clubgebouw kunnen openen.”

Klik op BVV Barendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op BVV Barendrecht voor meer informatie over de club.