‘Fitheid is nu een belangrijk aspect binnen onze speelwijze bij MZC’11’

0
238
s.v MZC'11

Fitter zijn dan je tegenstanders, dat is een belangrijk aspect binnen de nieuwe trainings- en wedstrijdfilosofie die bij tweedeklasser MZC’11 dit seizoen wordt toegepast onder de nieuwe trainer Harro Hazelaar. En dat werpt vruchten af merkt ook aanvaller Ramon Janson.

“Harro heeft een eigen kijk en duidelijk visie op voetbal en hoe dat in zijn ogen moet worden gespeeld. Wat wordt er verwacht van team en wat van het individu. Daar zijn we al sinds de start van de voorbereiding heel gedetailleerd mee bezig en ook met de fitheid. Harro wil dat alle spelers veel meer inhoud krijgen en dat ze veel meer meters maken in het veld. En dat begint dus met de trainingen. Die zijn intensief en zorgen ervoor, dat we nu ook regelmatig aan het eind van de wedstrijden wat extra’s kunnen brengen. Op die manier moeten we proberen om in deze klasse tot het einde toe mee te kunnen doen om de prijzen.”

Janson (28) keerde vier seizoenen geleden terug van Kloetinge naar MZC’11 en ziet dat er nu een omslag is in de mindset bij de spelers. “We staan niet direct gekend als harde werkers, maar meer dat we het van ons voetbalspel moeten hebben. Daar koppelen we nu dus die extra werklust aan en dan zie je dat je nog moeilijker te bespelen bent voor tegenstanders. En als het dan voetballend niet lukt, dan gaan de kopjes niet omlaag, maar schakelt iedereen een tandje bij en dan doen we het op een andere manier. Daardoor zijn we lastiger te bespelen en leverde dat ons al geregeld resultaat op.”

Dit seizoen kreeg de selectie een behoorlijke impuls met wat extra ervaring en voetballende kwaliteit door onder meer de terugkeer van Jesse van der Linde en Jeremy Hubregtse en de komst van de veelscorende Martijn Dalebout van ASV Brouwershaven. Daarnaast zijn er ook wat talentvolle spelers uit eigen jeugd doorgestroomd. “We hebben daardoor een grote selectie van zo’n twintig man en dat is heerlijk. De trainingen stijgen in niveau en je merkt dat ook die jonge gasten veel makkelijker meegaan in het tempo en de fysieke strijd. Op die manier moet iedereen echt vol aan de bak wil hij zichzelf op zaterdagmiddag in de basisformatie terugzien en daar wordt de ploeg alleen maar beter van.”

De extra ervaring die erbij is gekomen, zorgt ervoor dat Janson zich veel meer op zijn eigen spel kan richten dan voorheen. “Ik ben een van de oudsten in de selectie en dan wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen. Vorig jaar was ik veel bezig met coaching, maar nu Jesse en ook Jeremy erbij zijn gekomen nemen zij dat ook deel op zich. Dus wel een fijne bijkomstigheid, dat zo de balans in de groep een stuk beter is geworden. Op die manier ben ik nu weer veel meer bezig met acties maken, de ballen opeisen, durf tonen en vooral heel veel meters maken. Dat komt uiteindelijk mijn spel wel meer ten goede heb ik al gemerkt. En niet alleen bij mij, maar veel jongens hebben toch weer en stuk nieuw spelplezier gevonden. Al zorgen goede resultaten op het veld, daar ook mede voor natuurlijk.”

De oud-speler van onder meer Kloetinge en JVOZ zit bij de tweedeklasser helemaal op zijn plek en hoopt dit seizoen zo hoog mogelijk te eindigen, het liefst met een prijs. “Een periodetitel zou mooi zijn als we dat weten te realiseren en wie weet wat er nog extra inzit. Maar ik denk dat Heinenoord en ook SVOD’22 dezelfde doelstelling hebben als wij. Dat wordt dus een interessant race en we zullen aan de finish in mei wel zien wie van de ploegen in deze klasse uiteindelijk als winnaar over de streep komt.”

Klik hier voor meer informatie over MZC’11
Klik hier voor meer artikelen over MZC’11