Enthousiaste meiden gezocht UDI’19

0
152

Femke van Collenburg speelt in de eerste klasse van UDI’19, MO19. Momenteel zoekt ze samen met haar team nieuwe meiden om hun ploeg te komen versterken. Dit jaar gaan ze voor het kampioenschap, maar dit kunnen zij niet alleen. In dit gesprek vertelt zij meer over haarzelf, en over het team.

Nieuwe start
Van Collenburg voetbalt al 11 jaar lang en is begonnen bij FC de Rakt, waar ze 6 jaar met veel plezier heeft gevoetbald. Op een gegeven moment werd het tijd voor een nieuw avontuur en is ze hoger gaan voetballen toen ze in 2014 werd gevraagd om zich aan te sluiten bij Udi. “Ik heb me ingeschreven bij de club en kwam al snel bij de MO19 terecht, waar ik nu aanvoerder ben. Ze spelen op een hoog niveau, wat mij heel erg aansprak. Dat is precies wat ik wilde.”

Eigenlijk heeft de club uit Uden alles waar Femke naar opzoek is. Aandacht voor elk individu, een leuke sfeer, gezelligheid en leuke toernooien. “Het meidenvoetbal gaat er zeker op vooruit!”, laat Femke weten.

Toernooien en evenementen
UDI’19 organiseert veel toernooien en andere evenementen voor de dames zodat het plezier er altijd inblijft. Momenteel staat er een toernooi gepland met de Dames 1, Dames 2 en MO19. “Deze toernooien zijn niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. We zijn ook een keer naar een wedstrijd van PSV – Ajax geweest. Dit soort dingen maakt voetbal nog leuker. Maar naast het feit dat het altijd gezellig is binnen de club en het team, staat winnen zeker op nummer 1.”

Leerzaam
Volgens Femke leer je bij UDI heel veel. Ze hebben veel aandacht voor elke individu, wat je elke wedstrijd weer een beetje beter maakt. “Ik train soms ook mee met de Dames 2. Ik wil graag hoger spelen, dus laten ze me mee spelen zodat de overstap in de toekomst niet te groot wordt. Ze houden veel rekening met wat jij wil en fijn vindt omdat ze de meiden op een niveau willen laten spelen wat bij hun past. Ze houden hier rekening met de behoeften en wensen van iedereen.”

Opzoek naar nieuwe dames
Dit seizoen zijn er bij het team van Femke 5 meiden weg gegaan, wat betekent dat ze een tekort hebben aan spelers. Daarom zijn ze opzoek naar enthousiaste meiden tussen de 16 en 19 die hun team willen versterken en helpen om de titel te winnen.

Binnen ons team is het super gezellig en er is altijd een leuke sfeer in de kleedkamer met vrolijke muziek, voor de training en ook tijdens de wedstrijd. Op de training wordt er veel lol gemaakt, maar als we serieus moeten zijn, zijn we dat ook echt. Voor het kampioenschap moet natuurlijk hard gewerkt worden. Buiten het voetbal om doen we veel leuke dingen zoals surprises met het team of bijvoorbeeld een beerpong avondje. Het is dus altijd gezellig maar zodra we het veld opgaan moet onze gedachten wel bij het spel liggen!”

Geïnteresseerd? Neem contact op via bartvanveghel12@gmail.com