Eline Dekker combineert VVAC met ZVG/Cagemax

Wie bij VVAC voetbalt, komt over het algemeen uit een van de dorpen uit het hart van de Alblasserwaard. Eline Dekker is een uitzondering. Zij woont in Alblasserdam en koos voor het vrouwenvoetbal op De Put in Ottoland. Daarnaast maakt zij deel uit van het eredivisiezaalvoetbalteam van ZVG/Cagemax.

0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]

OTTOLAND – De in Alblasserdam geboren en opgegroeide Eline Dekker trapte op haar zesde bij De Alblas voor het eerst tegen een bal. ,,Ik voelde mij het meeste thuis tussen de jongens. Op het moment dat ik werd overgeheveld naar een meisjesteam ben ik bij De Alblas afgehaakt. Ik wil niet hautain doen hoor, maar het niveau stelde niets voor”, durft Dekker nu uit te spreken.

Zij maakte al deel uit van een KNVB-selectieteam en werd geadviseerd een club van hoger niveau te zoeken. Dat was in die tijd SteDoCo, met de voetbalacademie voor meisjes. Daar vond zij de weg omhoog en haalde het eerste elftal. ,,Bij SteDoCo viel het uit elkaar en ik koos voor een lager niveau en vertrok naar De Put voor de sfeer en de gezelligheid.”

VVAC staat samen met Unitas, waar uiteindelijk veel speelsters van het voormalige SteDoCo-team zijn geland, bovenaan in de derde klasse. ,,Wij speelden in Gorinchem tegen Unitas met 0-0 gelijk. Mogelijk winnen beide ploegen alle andere wedstrijden en dan wordt het kampioenschap waarschijnlijk in onze thuiswedstrijd op 7 mei beslist. Best spannend. Wij willen de stap omhoog graag maken. Als corona niet was gekomen waren wij zeer waarschijnlijk nu al tweedeklasser”, stelt de 24-jarige Dekker.

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]

Appje

Eline Dekker mag op het veld multifunctioneel genoemd worden. Doorgaans staat zij in de spits geposteerd. In belangrijke wedstrijden haalt de coach haar echter naar achter om daar de boel op slot te gooien. ,,Het is zelfs zo dat ik tijdens een wedstrijd perioden voorin en dan weer in de achterste linie speel.”

In september 2021 kwam plotseling het topzaalvoetbal bij ZVG/Cagemax op haar pad. ,,Ik kreeg een appje van de coach van ZVG met de vraag of ik bij het zaalteam wilde aansluiten. Voor mij was dat relatief nieuw. Ik had met VVAC één keer meegedaan in de Proxsys Cup. Daar bereikten wij de halve finale en was ik topscorer. Ik heb wel getwijfeld, want voetballen op dit niveau kost echt veel tijd. Maar ik wilde het wel eens beleven: voetballen op het hoogste niveau van Nederland. Bovendien is het goed voor het balgevoel.”

Omdat ZVG op het hoogste niveau uitkomt werd er ook tijdens de lockdown competitie gespeeld. ,,Voor mijzelf was het in het begin wel even zoeken. Nu ik flink wat wedstrijden heb gespeeld, pak ik het wel redelijk op, denk ik.” Dekker pakt ook in de zaal haar doelpunten mee.

Klik op VVAC voor het laatste artikel van de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.