Sabbatical lonkt voor Ferry van Dijk van Groot-Ammers

Trainer Ferry van Dijk, die momenteel werkzaam is bij Groot-Ammers, neemt een sabbatical. Om privéreden neemt hij bewust even afstand van het voetbal. Maar hij keert terug, dat is wel zeker.

GROOT-AMMERS – Het verhaal van Ferry van Dijk is inmiddels al vaak op papier gezet. Geboren in Hardinxveld ging hij daar voetballen. Hij was aan de Sluisweg een talentvolle spits. Van Dijk werd gehaald door Unitas en kwam daar uit in de subtop van het amateurvoetbal. Hij keerde kort terug naar Hardinxveld om vervolgens bij SVW in een project te stappen. Trainer Ron Vlot bracht ‘de streepjes’ naar de eerste klasse. Het pad van Van Dijk bleef onnavolgbaar. Hij deed een stapje terug bij De Zwerver. Een zware blessure maakte een einde aan zijn voetballoopbaan. In hoog tempo haalde hij de benodigde trainersdiploma’s en is al even in het bezit van het hoogste op dat gebied, het UEFA A-diploma. Daarmee zou hij tot en met de tweede divisie aan de slag kunnen.

Ferry van Dijk heeft het maximale er nog niet uitgehaald. Via De Zwerver 2, Streefkerk en drie jaar Hardinxveld is hij nu aan zijn vierde en laatste seizoen bezig bij derdeklasser Groot-Ammers. Voor volgend seizoen zoekt Van Dijk bewust geen club. ,,Het komt mij wel goed uit. Ik ben heel druk met mijn bedrijf. Wij gaan straks verhuizen en deels nieuw bouwen. Dat wordt héél druk. Natuurlijk ga ik het voetballen missen, maar ik hoop het in het seizoen 2023-2024 weer op te pakken.”

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]

Houdbaarheid

In overleg met de club heeft Van Dijk al heel vroeg in dit seizoen besloten dat het na vier seizoenen wel goed genoeg is. ,,Ik heb zelf lang genoeg gevoetbald en weet dat de houdbaarheidsdatum van een trainer na drie maximaal vier seizoenen, toch wel voorbij is. Dat geldt beslist ook bij een vereniging als Groot-Ammers, waar nauwelijks spelers van buitenaf komen. Hier zijn wij al blij als er één speler per seizoen uit eigen opleiding doorkomt.”

Daarbij beleefde Ferry van Dijk ook nog eens twee coronaseizoenen. ,,Buitenstaanders begrijpen niet wat dat vraagt van een trainer. Door al die beperkingen moest ik trainingsvormen bedenken die je nooit meer nodig hoopt te hebben. Desondanks moesten wij de spelers de prikkel geven om door te gaan. Het was voornamelijk bezigheidstherapie .Nu zijn we weer vol aan de gang, maar je ziet spelers met spierblessures afhaken. Ik hoop dat we het allemaal vol kunnen blijven houden.”

Het loopt in deze derde klasse C over van de derby’s. ,,Onlangs speelden wij de streekduels met VVAC, Schoonhoven en Streefkerk. Zo mooi man. Je moet elke week vol gas geven. Op De Put in Ottoland waren misschien wel 700 toeschouwers. Wat een sfeer. Jammer genoeg pakten wij geen punt. Hoe dan ook, ik doe er alles aan om Groot-Ammers in de derde klasse te houden. Dat is erg belangrijk voor de club.” Het kan wel eens een heel lang seizoen worden, want als Groot-Ammers in de nacompetitie komt, kan het zomaar tot 28 juni duren. ,,Dat heb ik ook al tegen mijn vrouw gezegd. Zij kan  er dus met een eventuele zomervakantie al rekening mee houden.”

Klik op Groot-Ammers voor het laatste artikel van de club.

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.