Elftalleider Marcel Cevaal voelt zich op zijn plek bij Arnemuiden

0
276

Hoewel Marcel Cevaal zelf als geboren Vlissinger nooit bij v.v. Arnemuiden speelde (tot de A-jeugd was hij actief bij RCS) kwam hij ruim twintig jaar geleden vanwege de liefde op het Walcherse vissersdorp terecht. Toen zijn zoon op zijn zevende ging voetballen kwam hij met de club in aanraking om er nooit meer te vertrekken. Hij vervulde diverse vrijwilligersrollen, maar is de laatste vier jaar vooral actief als elftalleider bij het eerste elftal van de club.

“Toen destijds mijn zoon, die inmiddels drieëntwintig is, begon te voetballen ging het vanzelf weer kriebelen. Niet om te voetballen, maar wel om een rol te vervullen. En je kent het wel. Je gaat eens kijken en voor je het weet ben je ‘gestrikt’ als trainer van het jeugdelftal…. Zo gebeurde dat bij mij ook en dat heb ik jarenlang met liefde en plezier gedaan. Tot het moment dat ik mezelf wat meer met de randzaken wilde gaan bezighouden. Anderen zijn toen in de rol van trainer gekropen en ik nam de elftal begeleiding op me. Dat heb ik bij het elftal van mijn zoon lang gedaan, daarna nog bij de JO19 drie jaar en de laatste vier jaar bij het eerste.”

De rol die hij vervult bevalt Cevaal erg goed. Al was het tijdens de corona periode wel even een stukje lastiger. “Toen kreeg ik wel even twijfels. Want de jongens trainden wel in de mate dat het kon, maar voor mij als leider viel er niet zo heel veel te regelen en te doen. Dan merk je toch dat de binding een beetje wegviel. Gelukkig dat het nu allemaal weer gewoon is en we lekker met z’n allen volop actief kunnen zijn, zowel op áls naast het veld. Daar geniet ik van en vooral het contact dat je met de spelers, staf en het bestuur hebt is voor mij prettig. Ik probeer de zaken voor de selectie allemaal zo goed mogelijk te regelen en als dan daarvoor de waardering wordt uitgesproken, al is dat maar een simpel ‘dankjewel’, dan kan ik daar van genieten ja.”

Als elftalleider zorgt hij ervoor dat het vervoer is geregeld, dat op wedstrijddagen het digitale wedstrijdformulier wordt ingevuld en ontvangt de scheidsrechters. Bovendien zorgt hij ervoor, dat allerlei andere randzaken zoals de kleding en overige trainingsmaterialen in orde zijn. “Ik bestel de kleding voor de selectie en de materialen die een trainer nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Dan heb ik overleg met het bestuur, contact met benodigde sponsoren en doe de bestellingen. Dat vind ik mooi om te doen. Als je dan ziet dat de gehele selectie met dezelfde kleding traint en op wedstrijddagen rondloopt, dan ben ik tevreden. Het geeft een stukje meer professionele uitstraling en daar krijgen we ook vanuit supporters en sponsoren best wel wat complimenten over. We doen dat nu twee seizoenen en dat bevalt iedereen perfect. De trainer regelt het technische en tactische deel, de spelers moeten het uitvoeren en ik zorg voor de randvoorwaarden…”

Met Alexander van Keulen heeft de tweedeklasser dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep staan. En in het tussenseizoen kwamen er enkele nieuwe spelers, waaronder ook Huib van Hecke, de selectie versterken. Cevaal ziet het komende seizoen met vertrouwen tegemoet. “Als we wekelijks met elkaar strijd kunnen leveren en dat combineren met goed voetbal. Dan denk ik toch dat we bij de eerste vijf moeten kunnen meedraaien. We hebben laten zien dat we het kunnen, al was het vorig jaar soms wisselvallig. Al waren we na de winter ook een lange reeks ongeslagen. Als die wisselvalligheid eruit gaat, dan hoop ik dat we met zijn allen een mooi seizoen kunnen beleven.”

Klik op v.v. Arnemuiden voor de laatste artikelen over de club.
Klik op v.v. Arnemuiden voor meer informatie over de club.