Van Son heeft plannen met SVC: ‘Een soort visie’

0
253

Als keeperstrainer en lid van ‘jeugdzaken’ is Jelte van Son nauw betrokken bij het jeugdvoetbal van SVC. En dus probeert de oud-keeper, samen met Dirk van der Bom, te zorgen voor een rooskleurige toekomst van de club. “We willen ook samen een beleidsplan gaan schrijven.”

Dat laatste is best hard nodig, want tot nu toe was zo’n plan er nog niet eerder. “Dat woord kenden ze hier eigenlijk niet. Ik ben ook benieuwd naar de reacties, in het begin zal het best even wennen worden.” Toch denkt Van Son, die onder meer speelde voor het eerste van SVC en RBC, dat het wel belangrijk is. “Trainers een beetje dezelfde richting opduwen qua trainen, een soort visie. Als dat duidelijk is, weet iedereen waar hij aan toe is.”

Gewaardeerd
Maar behalve dat, is de oud-doelman nog bezig met veel meer. “We regelen eigenlijk alles voor de onder- en bovenbouw. Van teamindelingen en trainers, tot aan nieuwe aanmeldingen. Met akkefietjes, komen ze bij ons.” De 31-jarige Van Son ziet een duidelijke trend. “Het komt vaak op dezelfde mensen neer, ouders die meegaan met het team. Daarom zijn we heel blij met iedereen die ons helpt.” Begonnen bij SVC op zijn vierde, kan hij het weten. “Alle mensen zijn nauw betrokken, zetten zich voor honderd procent in. Hier zijn ze echt blij met wat je voor de vereniging doet, dat wordt gewaardeerd.” Bijvoorbeeld als keeperstrainer. “Bij de jongste jeugd gaat het om spelplezier, leren vangen door middel van lummelen bijvoorbeeld. Echt spelenderwijs. Bij de oudere jongens wordt het meer tactisch en technisch. Er wordt serieus getraind.” Van Son, bezig aan zijn tweede termijn bij jeugdzaken en eerder actief voor de activiteitencommissie, ziet dat er nog wat werk te verrichten valt. “Het is lange tijd een beetje een rommeltje geweest. Moeten we dat niet eens oppakken, hoorde je dan. Voor bepaalde dingen moet je gewoon een vaste contactpersoon hebben, vind ik.”

Communicatie
En dus stapte Van Son maar weer eens in, vol met passie. “Voor de kindjes wat regelen, dat vind ik leuk. Heel mijn leven ben ik al met voetbal bezig, niks anders. Gewoon iets terugdoen voor de vereniging.” Maar ook voor het dorp, vindt hij het belangrijk. “We moeten de kinderen hier wel iets kunnen bieden, anders zitten ze hele dagen binnen. Dan zijn sportieve activiteiten natuurlijk veel beter.” Dat doen ze bij SVC in ieder geval in mooie kleding. “Dankzij een paar enthousiaste sponsoren, zijn alle teams weer in het nieuw gestoken. Dat is toch een bepaalde uitstraling.” De inwoner van Oudenbosch, ziet dan ook zowel de voor- als nadelen van een kleine club. “Het is lekker overzichtelijk en makkelijk aansturen, maar soms mis je natuurlijk wel wat spelers.” En dus moet daar eigenlijk iets aan gedaan worden. “Eerst was het nog een beetje de restjes oprapen, nu hebben we onszelf wel de vraag gesteld: Wat willen we?” Een van de antwoorden: proberen meer leden aan te trekken. “Met activiteiten rond de club, dat maakt het leuk en interessant.” Maar, zoals met wel meer dingen, draait alles om communicatie. “Anders loop je achter de feiten aan. Onderling moeten dingen gewoon duidelijk zijn. Als er een nieuwe aanmelding is, moet dat wel aan ons worden doorgegeven, om maar iets te noemen.” Oftewel, meer verbinding tussen de verschillende commissies. “Soms is het een beetje los zand. Dan zijn het daarna vaak dezelfde mensen die het bij elkaar proberen te vegen.”

Klik op SVC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SVC voor meer informatie over de club.