‘Een aanvaller heeft tegen mij geen leuke dag’

0
546
Abbenbroek, Ruud Vermeer
Bron: Ruud Vermeer

Een gebroken kuitbeen, vijf weken gips en daarna nog verder revalideren. Het nieuwe jaar is voor Danrick Isabella allesbehalve lekker begonnen. Want nadat de verdediger van vierdeklasser Abbenbroek in de laatste wedstrijd voor de winterstop geblesseerd raakte, zit hij tot zijn eigen ergernis voorlopig thuis. “Ik ben een voetbaldier.”

Maar voetballen, wordt de komende tijd dus even lastig. Al probeerde de 29-jarige Isabella het in de wedstrijd tegen Rockanje nog wel. “Ik kreeg een sliding van achteren, maar heb gewoon nog twintig minuten verder gespeeld. Toen zakte ik door mijn voet heen.” Foute boel, zo bleek later. “Gelukkig geen operatie, wel vijf weken gips. Als dat er straks af is, kan ik gaan revalideren met de fysio.” Het kan de linksback, die nu met krukken loopt, allemaal niet snel genoeg gaan. “Echt pijn heb ik ook niet. Dus daarna kan ik er weer tegenaan!”

Pechseizoen

En dat is ook voor zijn ploeggenoten fijn, want ze kunnen hem bij Abbenbroek maar al te goed gebruiken. “We hebben een heel nieuwe ploeg, maar ik ben tevreden met hoe we de draad hebben opgepakt en hoe we met elkaar omgaan.” Toch vallen de resultaten, met een elfde plaats, toch een beetje tegen, vindt hij. “Al begonnen we nog goed! Daarna werd het minder. Ik weet ook niet precies waar dat aan ligt. Als team hebben we alles gegeven, het lukte gewoon niet.” Maar het vertrouwen bij Isabella is nog altijd groot. “We hoopten bij de eerste vier te eindigen, dat kan denk ik nog steeds. Natuurlijk weten we dat het een lange weg is.”

Een paar tandjes bij dus. “Er had nu al meer ingezeten. Soms laat je het hoofd hangen, terwijl je er toch nog wat uit kunt slepen.” In een ook voor hem persoonlijk, voorlopig teleurstellend seizoen. “In het begin van het jaar, raakte ik geblesseerd aan mijn knie. Lag ik er twee maanden uit. En nu heb ik dit. Wat dat betreft is het wel een beetje een pechseizoen.” Al zit Isabella desondanks nog altijd op zijn plek. “Dit is mijn tweede jaar bij Abbenbroek. Ik had zelf altijd in de Rotterdamse competitie gespeeld en wilde eens kijken in een andere regio. Hoe is het voetbal daar nou?” Zijn oog viel vervolgens dus op zijn huidige club. “Een beetje rondgekeken en vervolgens gaan kijken. Ik werd netjes ontvangen en kreeg meteen een warm gevoel. Daarom heb ik voor hen gekozen.”

Failliet

De oud-speler van onder meer SVV, LMO, Spartaan’20 en de jeugd van DRL, heeft nog altijd geen spijt van die beslissing. “Het is een mensenmensenclub. Iedereen is met iedereen, heel gezellig. Als we verliezen, heeft iedereen verloren. En is er privé iets, kan je altijd met mensen praten. Abbenbroek is meer dan voetbal, het is voor mij een tweede thuis geworden.” Al had het voor Isabella ook zomaar allemaal heel anders kunnen lopen. “Ik speelde op een amateurcontract bij AGOVV, zou een profcontract krijgen, maar toen ging de club failliet…” Toch hield zijn profdroom daar voor hem nog niet helemaal op. “Vervolgens kreeg ik een aanbod om het bij Jong PSV te proberen. Dat heb ik toen niet gedaan. Ik voelde dat ik er nog niet klaar voor was.”

Hij koos voor Spartaan’20. “Daar heb ik achteraf wel spijt van. Je weet nooit wat er dan was gebeurd.” Inmiddels heeft de rechtspoot het een plekje kunnen geven, lacht de Rotterdammer. “Daar leer je mee omgaan. Ik heb nu ook drie kinderen, dus ik zit wel goed.” Helemaal als er straks daadwerkelijk meer punten worden gepakt. “Daar heb ik nog steeds vertrouwen in. Ik hoop als derde of vierde te eindigen, tenminste nacompetitie. Wat er dan beter moet? De koppies één kant op, soms kun je dan een wedstrijd weer ombuigen.” Voorlopig dus nog even zonder hem. “Een snelle gozer op linksback en fysiek sterk. Een aanvaller heeft tegen mij vaak geen leuke dag.” Ook aanvallend, draagt Isabella zijn steentje bij. “Vaak als een soort extra linksbuiten. Ik heb nu vijf assists en drie doelpunten. Maar ik vergeet mijn verdedigende taak niet hoor, kom altijd weer terug.” Aan ambities geen gebrek. “Om het mooi af te sluiten, zou ik nog eens tweede klasse willen spelen. Ik hoop met Abbenbroek!”

Klik op vv Abbenbroek voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Abbenbroek voor meer informatie over de club.